Helyén az alapkő, építik az idősotthont Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentes a bírósághoz fordult a bírság miatt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-15 | Balázsi Irén

Az idén befejeződik Szentesen, a ligeti parkerdőben a 150 személy befogadására alkalmas idősek integrált szolgáltató központjának az építése, amelynek alapkövét tegnap rakták le. Az egymilliárdos beruházásért sokat harcolt néhai Sipos Ferenc kórházi főorvos, akinek a nevét viseli majd – az elképzelések szerint – a szociális intézmény.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Idén felépül az idősek integrált szolgáltató központja, ahol egyszerre százötven emberről gondoskodnak majd. Fotó: Tésik Attila
Az Együtt Szentesért Egyesület alapító elnöke, néhai Dr. Sipos Ferenc kórházi főorvos úttörő szerepet vállalt abban, hogy a városban legyen otthonuk az idős embereknek, akik egyedül már nem tudnak gondoskodni magukról. Még 2002-ben az ő vezetésével rakta le jelképesen a civil szervezet a majdani szociális intézmény alapkövét a Somogyi Béla utcában. Ezt az alapkövet helyezte el tegnap Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő és az egyesület jelenlegi elnöke, Bácskainé Fazekas Márta helyhatósági képviselő a ligeti parkerdőben. Itt épül ugyanis az idősek integrált szolgáltató központja, ahol 150 személyről gondoskodnak majd.

Az önkormányzat pályázaton nyert – második nekifutásra – forrást a közel egymilliárd forintos beruházásra. Mindez Sipos Ferencnek köszönhető, mert a város „lelkiismereteként" mindig előhozakodott azzal: teremtsék meg az anyagiakat az emelt szintű idősotthon felépítéséhez. Megérdemli a főorvos, hogy az elképzelések szerint az ő nevét viseli majd az intézmény. Bácskainé Fazekas Márta úgy mondta: az Együtt Szentesért tagjai örülnek, hogy néhai elnökük álma megvalósul.

A Bodrogi Bau Kft. az idén befejezi a kivitelezést. Mint megírtuk: ez a cég nyerte a közbeszerzési eljárást, ám a második helyezett dunántúli cég megtámadta a döntést. A fővárosi illetékes grémium 500 ezer forintra bírságolta a szentesi önkormányzatot, amely kifizette a büntetést. Szirbik Imre polgármester lapunk érdeklődésére elmondta: a közbeszerzési tanácsnál a bírság legalacsonyabb összege egymillió forint általában, s
ilyen szempontból nem számottevő a város elmarasztalása. Az önkormányzat különben nem fogadta el a döntést, hanem bírósághoz fordult, amely kimondja majd a végső szót a közbeszerzési eljárásról. A szociális intézményben egyébként emelt szintű ellátást is terveztek, ám ez a kategória – kormányzati döntés szerint – megszűnik jövőre. A polgármester ezzel kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat, hogy csak a besorolás változik, az ellátás színvonala nem.


Továbbá:
Tömegeltek a betegek
Hasutasokkal hódít Szőke András
Nagykalapba megy a bérleti díj
Angol–magyar tollaslabda
Vizitdíj készpénzben