A fiatalokért lobbizik a szentesi állatorvos Hozzáadás a gyűjtőhöz
Dobos András tagja lett az MSZP választmányának

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-12 | Balázsi Irén

Tagja lett az MSZP Országos Választmányának Dobos András állatorvos, aki a szentesi és a csongrádi térséget képviseli a testületben. Dobos autóbalesetét követően hosszú ideig nem vett részt a politikában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dobos András a fiatalok jövőjét tartja szívügyének. Fotó: Tésik Attila
A politikai életbe való visszatérésnek nevezte a szentesi állatorvos, Dobos András, hogy a szülővárosa és Csongrád térségét is képviselheti az MSZP Országos Választmányában. Kongresszusi küldött háromszor is volt 1990–1998 között, ám az autóbalesetét követő hosszú ideig tartó gyógyulása miatt nem vállalkozhatott aktív közszereplésre.

Dobos a pártelnökválasztással kapcsolatban elmondta: az még nem biztos, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyedül száll ringbe, hiszen akár a kongresszuson is lehet jelölni bárkit. Úgy véli ellenben, hogy a marakodások nem használnak senkinek. A választmányi tag ostorozta a felesleges kiadásokat a közigazgatásban. Példaként említette, hogy sok helyen még most is három ember végez olyan feladatot, amelyhez egy is elegendő lenne.

A háromgyermekes Dobos Andrást leginkább a fiatalok jövője foglalkoztatja. Meggyőződése: a megszorító intézkedéseknek éppen ez a tétje. A mai tizen- és huszonéveseknek kell majd gondoskodniuk a nyugdíjasokról, akik megdolgoztak ezért aktív korukban.

Dobos mezőgazdasági értelmiségiként és családapaként minden fórumon a vidék és a fiatalság érdekében áll majd ki. Az állatorvos egyébként sok tehetséges fiatal boldogulását támogatta. Humanitárius akcióit azonban nem reklámozta.


Továbbá:
Vizitdíj készpénzben
Sokarcú kardiológia
Megmenekülhet a bezárástól a szentesi Damjanich
Tizenöt milliónyi csúcstechnológia
Nappali kórház a gyógyfürdőben