Nappali kórház a gyógyfürdőben Hozzáadás a gyűjtőhöz
Már külföldön is híre van

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-06 | Balázsi Irén

Már külföldön is híre van a szentesi gyógyfürdőben kialakított nappali szanatóriumnak, amely a kórház részlegeként működik. A város több mint százmillió forintot költött a létesítmény korszerűsítésére. A rászorulók tb-támogatással vehetik igénybe a szolgáltatásokat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A korszerűsített gyógyfürdő szolgáltatásait is igénybe vehetik a nappali szanatórium vendégei. Fotó: Tésik Attila
Már külföldön is híre van a szentesi gyógyfürdőben kialakított nappali szanatóriumnak, amely a kórház részlegeként működik. A város több mint százmillió forintot költött a létesítmény korszerűsítésére. A rászorulók tb-támogatással vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Az önkormányzat kényeztető kúrákra fizette be a köztisztviselőket és pedagógusokat, akik a kezelések után a komfortos szanatóriumi szobákban pihenhettek.

A szentesi kórházhoz tartozik az Ady Endre utcai termálfürdő, amelynek vize közismerten gyógyhatású. Az intézmény fenntartója a megyei önkormányzat, ám a város is minden lehetőséget megragad, hogy pluszforrást szerezzen a fejlesztésre, mert célja a gyógyturizmus fellendítése. Nemrégiben pályázaton nyert a város – mint a fürdő tulajdonosa – több mint százmillió forintot. A pénzből kialakítottak egy nappali szanatóriumot az épület tetőterében. Bálint Attila, a létesítmény vezetője, egyben a kórház főmérnöke érdeklődésünkre elmondta: az emeleten tizenöt ágy van, közülük tízet fogadott be az egészségbiztosító.

Ez azt jelenti, hogy a betegek orvosi beutalóval térítés nélkül vehetik igénybe a nappali kórház szolgáltatásait. Ha valaki felüdülésre vágyik, megfizethető díj ellenében mindazt megkaphatja, mint amit a tb-támogatott betegek.

A kupola alatti medencéknél januárban fejeződött be a korszerűsítés. Csúszásmentessé tették a gyógyfürdőnek ezt a részét is. A rászorulók állapotát a kezelések előtt felmérik, és szakorvos írja elő minden alkalommal a legmegfelelőbb terápiát. A termálfürdő vezetője elmondta: már külföldre is eljutott a nappali kórház híre. Megfordultak náluk lengyel csoportok, de németek is kihasználják a gyógyvíz nyújtotta előnyöket. Az önkormányzat pedig úgynevezett kényeztető kúrákra fizette be a köztisztviselőket és pedagógusokat, akik a kezelések után pihenhettek a komfortos szanatóriumi szobákban.


Továbbá:
Igazi menyegző is volt az esküvői kiállításon Szentesen
Visszalépett a Petőfi bérlőjelöltje
Új orvosigazgató Szentesen
Közétkeztetés vállalkozásban
Hitelből vesznek parkolóórákat