Győztes Hungerit-búcsú a LEN-kupától Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Szentes az OSC ellen szalasztotta el továbbjutási esélyét

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-05 | Szélpál László

Kicsit nagyobb önbizalommal, szerencsével bejuthatott volna a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női pólócsapata a LEN-kupa legjobb négy együttese közé. A Kurca-partiak egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárták a római negyeddöntőt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Olimp Novgorod - Hungerit-Szentes 11-14
Női vízilabda-mérkőzés, LEN-kupa-negyeddöntő, L csoport, 3. forduló. Róma, 100 néző. Vezette: Sungu (török), Smit (holland).
Novgorod: Kovtunoskaja – Geraszimova, S. MELNIK 1, Lvova, IVANOVA 4, Tavarina, K. MELNIK 2. Csere: Stapanova, Buravkova 1, Alexandrova, Csurkina 2, Geraszimenko 1. Edző: Sztaniszlav Pirovarov.
Szentes: Döme – GYŐRI 4, Dalmády Sz. 2, SZREMKÓ 2, Kotova 1, TÓTH A. 4, Bódi. Csere: Hevesi, Szabó X., HEGEDŰS 1, Molnár A. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 9/7.
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/1.

A csoportküzdelem tegnapi, befejező játéknapján már úgy ugrottak vízbe a Novgorod és a Szentes játékosai, hogy a meccsüknek már nem volt tétje. Mindkét együttes elveszítette első két találkozóját, így nem maradt más feladatuk, mint a presztízs megszerzése. A Hungerit szempontjából nem feltétlenül kellett ennek így alakulnia, ugyanis ha szombaton legyőzi magyar vetélytársát, az Újpest-OSC-t, akkor az oroszok ellen a továbbjutásért játszhatott volna.

Eredmények, 1. nap: ASD Roma–Szentes 17–8, Újpest-OSC–Novgorod 13–8; 2. nap: Szentes–Újpest-OSC 12–14, a Hungerit góljait Győri, Szabó X. (3-3), Bódi, Dalmády Sz., (2-2), Tóth A., Molnár A., Novgorod–ASD Roma 7–8; 3. nap: Novgorod–Szentes 11–14, ASD Roma–Újpest-OSC 8–5.
A végeredmény: 1. ASD Roma 9, 2. Újpest-OSC 6, 3. Hungerit-Szentes 3, 4. Novgorod 0 ponttal. A másik negyeddöntőből a holland Nereus Zaandam és a görög Olympiakosz Pireusz jutott a legjobb négy közé.

Csakhogy a sportban nincs értelme a „ha"-val kezdődő mondatoknak, gondolatoknak. Vasárnapra már történelemmé vált, kikapott a Hungerit az OSC-től. Pedig a harmadik negyedben még nála volt a vezetés, majd 11–12-nél is bőven akadt lehetősége az egyenlítésre, de ekkor a fővárosiak részéről Ipacs és Primász távoli lövése is beakadt a Csongrád megyeiek kapujába. Kicsivel nagyobb önbizalommal, taktikusabb játékkal meg lehetett volna szerezni a hőn áhított győzelmet. Meg talán akkor is, ha Szremkó Krisztinának nincs a vállsérülése, mert akkor az utóbbi hetekben nemcsak játszott – azt is csak kényszerből –, hanem edzett is volna. Vagy említhetnénk Kotova esetét. Szegény lány a casertai középdöntő óta egyetlen napot sem tölthetett társaival. Lejárt vízumát meghosszabbítani hazautazott Ukrajnába, ahol az olasz követség két héten át szórakozott vele, mire megkapta az okmányt... A második krónikájához tartozik még, ha nagy csatában is, de kikapott a Novgorod a házigazda ASD Romától, így már idejekorán eldőlt, melyik két gárda jutott a négyes döntőbe.

Ha már a szentesiek kénytelenek voltak búcsúzni a további küzdelmektől, mindenképpen győzelemmel, emelt fővel akarták ezt megtenni. Erről nem csak ábrándoztak, így is cselekedtek, megmutatták, milyen erősek is valójában. Ivanova ugyan okozott jó néhány kellemetlen pillanatot, de társait remekül semlegesítették. A harmadik negyedben – némileg váratlanul – kicsit gödörbe kerültek a mieink, de a zárófelvonásban már újra parádéztak. Igazi csapatként játszottak, nem kapkodtak, nyugodtak voltak. Simán nyertek.

Kocsis István: – Nagyjából az történt, amit előre megjósoltam. A rómaiak ellen kapkodtunk, gyengék voltunk, az OSC elleni meccs viszont kicsi szerencsével hozható lett volna. A búcsú szépre sikeredett.