Megszépül a szentesi kórház parkja Hozzáadás a gyűjtőhöz
Felbontották a szerződést a pesti céggel

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-05 | Bíró Dániel

A szentesi kórház az önkormányzat városellátó intézményével kötött szerződést a parkgondozásra. Az eddigi gondozó – egy fővárosi szolgáltató cég, amellyel még az előző kórházvezetés kötött szerződést – jóval többet kért a munkáért, amelynek színvonala sok kívánnivalót hagyott maga után.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kijavítják a tönkrement padokat is. Fotó: Tésik Attila
A pavilonrendszerű szentesi kórház parkjának csodájára jártak egykoron. Az utóbbi években viszont annyira lepusztult, mintha nem is lett volna gazdája. Pedig lapunk értesülése szerint havonta több millió forintot fizettek egy fővárosi társaságnak az egészségügyi intézmény előző vezetősége idején, ám mégis őserdőhöz lett hasonlatos a régebben a betegek felüdülését is elősegítő kert.

Információnk szerint felmondta a pesti céggel a szerződést Fenyves Ernő megbízott főigazgató, aki a parkgondozásra az önkormányzat városellátó intézményével kötött megállapodást 2007 decemberéig.

A helyi szolgáltató cég műszaki vezetője, Balogh Györgyi lapunk érdeklődésére elmondta: a kórház három kertésze átkerült az ő állományukba, ám ha sok a teendő az egészségügyi intézmény parkjában, akkor a városellátó intézmény dolgozói is segítenek nekik.

Ezekben a napokban ritkítják a cserjét, majd levágják az elszáradt ágakat a fákról. Naponta kiürítik a szeméttároló edényeket a kórház területén, a pázsitot pedig rendszeresen nyírják majd. A padok is megrongálódtak az évek során, mert nem gondoskodtak a karbantartásukról. A műszaki vezető úgy nyilatkozott, hogy felújítják a többségüket, kicserélik rajtuk az elkorhadt léceket. A városellátó intézmény egyébként havonta a 650 ezer forint áfával emelt összegét kapja a kórháztól a park teljes rendbetételéért.


Továbbá:
Igazi menyegző is volt az esküvői kiállításon Szentesen
Elfogták a szentesi símaszkos rablót
Visszalépett a Petőfi bérlőjelöltje
Új orvosigazgató Szentesen
Közétkeztetés vállalkozásban