Megint Olaszországban Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-01 | Szélpál László

A LEN-kupa Casertában rendezett középdöntője után ma megint Itáliába repül a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női pólócsapata. A négy közé jutáshoz a házigazda ASD Roma, a magyar Újpest-OSC és az orosz Novgorod alkotta trióból két gárdát kell(ene) megelőzni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kupafőpróbát nagyon elrontották a szentesiek. A póló iránt érdeklődők bizony felkapták a fejüket, amikor meghallották vagy elolvasták a Kurca-partiak Egerben elért eredményét, a 7–6-os vereséget.

– Szremkó és Kotova nélkül is kötelező lett volna nyernünk – jelentette ki Kocsis István edző. – Lehet, hogy már a római tornán járt a lányok esze, de ez természetesen nem mentség. Nem úgy koncentráltak, ahogy az elvárható lett volna, nem profi csapathoz méltón játszottak. Nagyon remélem, a kudarc utáni fejmosás megtette a hatását.

A gárdával ma 13 órakor emelkedik a magasba Ferihegyről a repülőgép. A megérkezést követően átmozgató edzést tart a tréner, majd holnaptól már élesben bizonyíthatnak Tóth Andreáék.

A római program

Holnap, 18 óra: ASD Roma–Hungerit-Szentes; 19.30: Újpest-OSC–
Olimp Novgorod. Szombat, 19.30: Novgorod–ASD Roma; 21: Szentes–Újpest-OSC. Vasárnap, 10: Novgorod–Szentes; 11.30: ASD Roma–Újpest-OSC. 

– A kvartett legerősebb együttesével, az ASD Romával kezdünk – folytatta Kocsis. – Náluk játszik Valkay Erzsébet, de az olaszokon kívül van még egy-egy brazil, orosz, valamint spanyol válogatottjuk is. Kimondottan támadó szellemű gárda, abban erős, védekezni viszont annyira már nem szeret. Természetesen az Újpest-OSC-t ismerjük a legjobban. Ebben az évadban még nem ért bennünket túl sok sikerélmény, amikor összecsaptunk, de talán most majd mi örülhetünk.

Három játékosukra különösen oda kell figyelni: Primászra, Zantleitnerre és Tibára. A Novgorod sötét ló számomra. A kupa selejtezőjében többször is láttam őket. Az ASD Roma ellen erősnek tűntek, viszont az OSC-vel és a görög Patrasszal szemben gyengének. Amúgy nagydarabok, erőszakosak, tipikus orosz pólót játszanak. Reálisan nézve az esélyeket, nem mi számítunk favoritnak, de mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.


Riválisok

Eredmények, ASD Roma, selejtező: –Bordeaux (francia) 17–3, –Moscardo (spanyol) 19–9, –Penguin London (angol) 18–6, –Novgorod (orosz) 13–12, –Újpest-OSC 10–12, –Patrasz (görög) 13–14; középdöntő: –Pireusz (görög) 7–8, –Skif Moszkva (orosz) 15–12, –Sheffield (angol) 15–6.
Újpest-OSC, selejtező: –Patrasz 10–11, –Penguin London 16–2, –Bordeaux 23–4, –Moscardo 15–8, –ASD Roma 13–12, –Novgorod 15–8; középdöntő: –Liverpool (angol) 15–4, –Manchester City (angol) 17–6, –Zaandam (holland) 10–9.
Novgorod, selejtező: –Moscardo 13–8, –Bordeaux 20–4, –London 18–5, – ASD Roma 12–13, –Patrasz 6–14, –Újpest-OSC 8–15; középdöntő: Mediterrani (spanyol) 12–8, –Portunense (portugál) 18–4, –Padova (olasz) 6–11.