Dr. Geönczeöl Tibor börtönbe vonul Hozzáadás a gyűjtőhöz
Elutasították a halasztási kérelmet

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-02-01 | Blahó Gabriella

A Csongrád Megyei Bíróság elutasította dr. Geönczeöl Tibor (képünkön) kérelmét, mely a börtönbüntetés megkezdésének halasztásáért nyújtott be. A határozatot két napja kapta meg az érintett. A szentesi orvoshoz bármelyik pillanatban megérkezhet a behívólevél.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Blahó Gabriella
A Csongrád Megyei Bíróság jogerős határozatában elutasította Geönczeöl Tibor halasztás iránti kérelmét. A doktor szerette volna elérni, hogy még egy hónapot várhasson a börtönbüntetés letöltésének megkezdésével. A szentesi orvost üzletszerűen elkövetett csalásért ítélte korábban jogerősen három év börtönbüntetésre a bíróság, melyet a köztársasági elnök kegyelemi határozatában egy évre csökkentett. (Az ügyben szintén börtönre ítélt Kovács Ágnes volt kórházigazgató Sólyom László döntése alapján megmenekült a szabadságvesztéstől.)

A tavaly november 14-én érkezett kegyelemi döntés kézhezvétele után adta be a bírósághoz a halasztás iránti kérelmet Geönczeöl Tibor. Ügyvédje szerint a köztársasági elnök döntésétől kell számítani a megadható három hónapnyi halasztás kezdetét, tehát az február közepén járna le. A bíróság ezt az álláspontot nem fogadta el. Ha elfogadta volna, akkor a doktornak körülbelül egy hónappal később kellett volna megkezdenie a börtönbüntetés letöltését, vagyis február végén – közölte Gerő Tamás. Az orvos ügyvédje lapunknak azt mondta, a behívólevél kézbesítése után általában hét-nyolc nappal később kell megjelenni a büntetés-végrehajtási intézetben – tájékoztatott az ügyvéd. A börtönbe szóló behívólevél bármelyik percben megérkezhet, ezért az elítélt orvosnak legfeljebb két hét ideje van még. Elmondta, reméli, hogy kérésüket méltányolják és Geönczeöl Tibor egészségi állapotára való tekintettel börtönkórházba kerül.


Felülvizsgálati kérelem

A jogerős elmarasztaló ítélet után a Legfelsőbb Bírósághoz nyújtottak be felülvizsgálati kérelmet az elítélt és ügyvédje. Gerő a doktor védelmét arra alapozta, hogy a cselekmények során őt nem a jogtalan haszonszerzés vezérelte. A határon túli magyar betegek akut műtétjeit sürgősségi beavatkozásként tüntette fel. Az ügyvéd szerint az orvos ezzel a magatartásával hozzájárult az egészséghez való jog érvényesüléséhez.



Továbbá:
Közétkeztetés vállalkozásban
Egymilliárd- kétszázmilliót költenek Szegvárra
Visszaminősíthetik az épülő idősotthont
Hitelből vesznek parkolóórákat
Újabb feketemunkások