Kellemetlen fiaskó Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kikapott a Hungerit-Szentes

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-29 | Szélpál László

A női vízilabda OB I 14. fordulójában jókora kellemetlenség érte a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK-t, amely nagy meglepetésre kikapott az Eger otthonában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Eger - Hungerit-Szentes 7-6
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Eger, 100 néző. Vezette: Marnitz.
Eger: Serfőző – ANTAL 2, Berta, BENE 3, Pócsi, Erdélyi, Máthé 1. Csere: Jenes 1, Fekete. Edző: Kelemen Attila.
Szentes: Döme – Győri, Dalmády Sz., MOLNÁR A. 3, Pengő, TÓTH A. 3, Bódi. Csere: Hevesi, Szabó X., Dalmády P., Hegedűs. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 6/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Szremkó Krisztina pihentette sérült vállát, Anastasya Kotova pedig hazautazott Ukrajnába vízumot intézni. Ők ketten, akárcsak a hétközi, Győr elleni meccsen, megint hiányoztak a Hungeritből. Csakhogy az Eger lényegesen jobb csapat, mint a kisalföldi alakulat...

Tóth Andi volt a legjobb

A szentesiek legjobbjának Tóth Andrea bizonyult. Montreal világbajnoka biztos kézzel értékesítette a büntetőt, akcióból is betalált kétszer, labdákat szerzett, jól bekkelt, centerezett.

Az első negyedben még semmilyen jel nem utalt arra, hogy ezen a találkozón még komoly bajok történhetnek a Szentessel. Ugyan a hazaiak dobták a mérkőzés első gólját, de Molnár Anett és Tóth Andrea duplájával könnyedén fordítottak a Kurca-partiak. Ekkor még nagyon sima meccsnek tűnt az egri „kirándulás", de a második negyedben jött a nem várt fordulat. Az egriek értékesítettek két büntetőt, de akciókból is betaláltak, 5–4. A vetélytárs feltámadása megzavarta a vendégeket, játékukból hiányzott a magabiztosság. A helyzetek kidolgozásáig annak rendje és módja szerint el is jutottak, de a lövésekkel ezúttal nem volt szerencséjük. Nem volt átütő erő a csapatban, így megszületett a forduló meglepetése, 7–6.

Kocsis István: – Minden csapat életében előfordul ilyen vereség. Bízom benne, hogy időben jött a pofon az előttünk álló nemzetközi kupahétvége előtt.

További eredmények: Dunaújvárosi Főiskola–BVSC 20–5, ASI-ELTE–Domino-BHSE 6–18, Győr–Újpest-OSC 6–21.