Feketén dolgoztak a városi beruházásokon Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Huszonhárom illegális munkavállalót fogtak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-26 | Blahó Gabriella

Huszonhárom feketemunkást találtak az ellenőrök Szentesen két önkormányzati beruházáson. A városházán semmit sem tudtak az ügyről. A fővállalkozó mossa kezeit.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A református templom felújításán szerdán többen is dolgoztak bejelentés nélkül. Felvételünk egy nappal később, tegnap készült. Fotó: Tésik Attila
Az orosházi határvadász század járőrei és a Dél-alföldi Munkaügyi Felügyelőség szakemberei szerdán közösen akcióztak Szentesen. A református templom és az idősek otthona építkezésén összesen huszonhárom olyan munkavállalót találtak, akik nem voltak bejelentve – tájékoztatta lapunkat Kunos Gyula, az orosházi határőr-igazgatóság szóvivője.

A munkaügyi felügyelőség igazgatója lapunknak elmondta: az ellenőrzés után úgy határoztak, hogy az építkezéseken dolgozó valamennyi munkás papírját megvizsgálják. Ez a munka még tart. Balázs Mihály szerint nem biztos, hogy a beruházásokon dolgozó kőművesek, ácsok és segédmunkások közül mindenki feketemunkás. Ha mégis bebizonyosodik, hogy illegálisan dolgoztak, 30 ezer forinttól 8 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki a munkáltatóra.

A református templom rekonstrukcióját és az idősek otthona építését a kecskeméti székhelyű Polydom Zrt. nyerte el közbeszerzési eljáráson. Az úgynevezett főtéri rekonstrukció – a templom felújítása és az idősek otthona építése – egymilliárd forintba kerül.

A Polydom Zrt. vezérigazgatója lapunk kérdésére válaszolva elmondta: soha nem alkalmaztak feketemunkásokat. Nagy Tibor hozzáfűzte: a sokféle feladat elvégzésére alvállalkozókkal szerződtek. Arról nincs információja, hogy az alvállalkozók kiket és hogyan alkalmaztak. Az önkormányzat pályázati referense, Kocsis Sándorné pedig semmit sem tudott az ügyről.


Továbbá:
MSZP-ellenes felirat Szentesen
Februárban eldől, lesz-e körforgalom
Torzó a szentesi belvárosban
Tétováznak a kórházigazgató-jelöltek
Áprilisra befejeződhet a szentesi templom felújítása