Közte huszonegy – tényleg nyerőszám Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Hungerit győzött, a Legrand vereséget szenvedett

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-25 | Imre Péter

A tegnap Szentesen rendezett OB I-es vízilabda-mérkőzéseken minden a papírformának megfelelően alakult. A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK fölényes sikert aratott a sereghajtó Győr ellen, míg a Legrand-Szentesi VK nem bírt, nem bírhatott a világ egyik legjobb gárdájával, a Domino-BHSE-vel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit-Szentes - Győr 24-3
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 150 néző. Vezette: Székely.
Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK: DÖME – GYŐRI 5, Dalmády Sz. MOLNÁR A. 5, Pengő B., TÓTH I. A. 6, BÓDI 1. Csere: Hevesi 1, SZABÓ X. 2, Dalmády P. 1, Pengő N., Gémes 1, Hegedűs 2. Edző: Kocsis István.
Győr: Papp – Gazdag 1, Vukadinov 1, Magyar, Horváth, Tóth V., Rozgonyi 1. Csere: Gangl (kapus), Ackermann. Edző: Kárpáti Gábor.
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 2/1. Ötméteresből: 2/1, ill. –.

A találkozó a várakozásnak megfelelően alakult, a házigazdák – amint az sejthető volt – nem érezték meg klasszisuk, Szremkó Krisztina hiányát. A két pont sorsa már az első negyedben eldőlt (9–1), a hungeritesek általában labdaszerzéseket követően lefordulásokból szerezték góljaikat.

Futószalagon alakították ki a helyzeteket, és a lövések többnyire a hálóban landoltak. A Vért és Makrát nélkülöző vendégek alig jutottak lövési lehetőséghez, a Szentes jól védekezett, a Győr pedig csak statisztált. Két fiatal játékos is bizonyíthatta tehetségét: Pengő Nikolett passzát Gémes Ivett váltotta gólra a negyedik etapban. Nem bántva az ellenfelet, de ez a találkozó még edzőmérkőzésnek is gyenge volt, Kocsis István edző ugyanis – bár szeretett volna – semmilyen taktikai variációt nem tudott gyakoroltatni tanítványaival.

A fölényes győzelmet arató Hungerit-Szentes legközelebb szombaton 16 órakor az utolsó előtti Eger vendégeként száll vízbe. Ez sem ígérkezik „izzadságos" partinak a Kurca-partiak számára.

Kocsis István: – Könnyű győzelmet arattunk a tartalékosan felálló Győr ellen. Örömteli, hogy mindenkinek adhattam játéklehetőséget ezen a sima mérkőzésen.

Legrand-Szentes - Domino BHSE 5-18
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Madarasi, Székely.
Legrand-Szentesi VK: HORVÁTH T. – Józsa, TORDAY 1, Németh D. 1, Acsimov, VÍGH 2, Papp 1. Csere: Gábor, Araczky, Döbrőssy, Jaksa, Herczeg, Szabó T. Edző: Berki András.
Domino-BHSE: GERGELY – Kovács 1, SZÍVÓS M. 4, DR. KISS G. 3, BENEDEK 4, dr. Molnár 1, Hárai 1. Csere: Cseh, Hoppál, BÁRÁNY 2, Vári 1, Paján, Biros 1, Györke (kapus). Edző: Kovács István.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 6/5. Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.
A találkozó esélyes nem a Legrand-Szentes volt – ezzel nem állapítottunk meg nagy igazságot. A házigazdák az olimpia bajnokokat felvonultató pesti együttes ellen csakis a tisztes helytállást tűzhették ki célul, nem lehettek – és nem is voltak – illúzióik.

Az első negyedben jól tartotta magát a hazai együttes, ekkor még bírta a tempót a világklasszisokkal. A három Domino-gólra eggyel válaszoltak. A következő játékrészben a kihagyott Legrand-helyzeteket rendre góllal büntették a fővárosiak, és meg is léptek a Szentestől, 1–7. A harmadik negyedre elfáradtak a Berki-fiúk, ez az eredményben is tükröződött. Molnárék szinte tetszés szsrint érték el góljaikat, és így újabb ötöt pakoltak közé a dominósok. A záró szakaszra ismét összekapták egy kicsit magukat a hazaiak, akiknél a sok „hálózörgetés" dacára Horváth jól védett – Benedekék rengeteg lövést zúdítottak a kapujára. A Legrand-Szentesi VK legközelebb egy hét múlva a Vasas vendégeként szerepel bajnokin.

Berki András: – Ha kicsit jobb lett volna a helyzetkihasználásunk, hízelgőbb eredmény születhetett volna.


Tóth és Vígh

A betegségéből felépülő Tóth I. Andrea igazi vezéregyénisége volt csapatának. Energikusan, lendületesen pólózott, akciógólokat szerzett. A Legrand legjobbjának Vígh Róbert bizonyult, aki a lehetőségekhez képest jól szervezte a játékot, és két gólt is szerzett.