MSZP-ellenes felirat Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
A kormánypártnál azt mondták, nem veszik fel a kesztyűt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-23 | Balázsi Irén

Tolvajnak nevezi az MSZP-t egy ismeretlen elkövető, aki a szentesi Kossuth téri szökőkút oldalára írta üzenetét. A szocialista párt helyi elnöke, Demeter Attila szerint az írás minősíti az embert, s ők nem kívánnak feljelentést tenni a rendőrségen a történtek miatt. A Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Dongó László úgy nyilatkozott lapunknak: aki írta, saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Kossuth téri szökőkút oldalán jól kivehető az MSZP-t vádoló felirat. DV-fotó
Messziről látszott még tegnap is a fehér krétával írt három szó a szentesi Kossuth téren a szökőkút oldalán. Csupa nagybetűvel azt közölte valaki a járókelőkkel: „TOLVAJ MSZP TOLVAJ!" A felirattal kapcsolatban megkérdeztük Demeter Attilát, a szocialista párt helyi szervezetének elnökét, az önkormányzat jogi bizottsága vezetőjét, aki úgy vélte: az írás mindig minősíti az embert. Hozzátette, hogy az még jobban minősíti, ha általánosságot tesz közzé, nagybetűkkel. Az elnök elmondta, éppen a köz javára dolgoznak, s a városközpont több épületével együtt a Kossuth teret is felújíttatták a szökőkúttal, amelyet most elcsúfított az ismeretlen elkövető. Demeter szerint inkább az illetőt lehetne tolvajnak nevezni, mert a kút összefirkálásával az esztétikus látványt lopta el a járókelőktől.

Az MSZP elnöke azt várná, hogy álljon ki az illető, ne pedig inkognitóban vagdalkozzon. Demeter Attila azt is elmondta: a szökőkúton olvasható felirat felfogható gyerekes csúfolódásnak, de sértésnek és rágalmazásnak is lehet értelmezni. Lapunk kérdésére, miszerint tesznek-e följelentést a rendőrségen az ügy kapcsán, azt válaszolta az elnök: nem jelentik fel az ismeretlen elkövetőt, mert nekik nem ez a stílusuk. A szentesi MSZP-sek a sértésre nem sértegetéssel válaszolnak. – A társadalmi béke fenntartása a fontos. Előbb mindig saját magából induljon ki az, aki minősíti a másikat – tette hozzá Demeter Attila. Egyébként pedig megkérik majd a városellátó intézmény illetékesét, töröltesse le a közterületen lévő építményről a gyalázkodó szöveget.

Megkérdeztük az önkormányzat Fidesz–KDNP frakciójának a vezetőjét, Dongó Lászlót, mi a véleménye a történtekről. – Nem vagyok híve a falfirkáknak – állította. Abba kellene már hagyni szerinte az útszéli stílust, mert azzal nem oldódik meg semmi. A frakcióvezető úgy véli, hogy mindenki tisztában van az ország jelenlegi helyzetével, mégis azt gondolja: aki a már idézett szavakat a szökőkútra írta, saját magáról állított ki szegénységi bizonyítványt.


Továbbá:
Februárban eldől, lesz-e körforgalom
Torzó a szentesi belvárosban
Tétováznak a kórházigazgató-jelöltek
Áprilisra befejeződhet a szentesi templom felújítása
A Bárka Színházba készülnek a szentesi drámaisok