A Beton Szentesen is érvényesítette a papírformát Hozzáadás a gyűjtőhöz
A megyében a Szeged az úr

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-22 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I alapszakaszában az első kör befejező mérkőzésén csapott össze a két Csongrád megyei rivális. A vendég szegediek már az első negyedben tettek arról, hogy a házigazda szentesiek ne reménykedjenek a bravúrban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentes - Szeged Beton 5-10
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Kiszelly, Petik.
Szentes: HORVÁTH T. – Torday 1, Papp G., VÍGH 2, Acsimov, Németh D., Szabó T. 1. Csere: Gábor 1, Józsa, Döbrőssy, Jaksa. Edző: Berki András.
Szeged: BAKSA – Mészáros, JUHÁSZ ZS. 2, Komlósi, Tóth L. 1, Varga P. 1, LEHMANN 5. Csere: Szamardzsics, Molnár P., Monostori, Éles 1, Török B. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/5. Ötméteresből: –, ill. 1/1.

Jaksa (labdával) és Lehmann. Fotó: Vidovics Ferenc
Fergeteges hangulat várta Szentesen a csapatokat. Errefelé ez nem új keletű, a jó öreg ligeti uszoda különleges atmoszférával rendelkezik. És ebbe beletartoznak a Legrand szurkolói is. Ha nem is megy úgy a kedvenceknek, ahogy azt ők szeretnék, akkor sem adják föl egy pillanatra sem, végig űzik, hajtják Németh Dánieléket.

A megyei riválisnak, a Szegednek nincs ilyen megszállott szurkolóserege, viszont a csapatuk jóval erősebb, nagyobb tudású. Nem a véletlen műve a legutóbbi két remek bajnoki helyezés: a bronzérem, majd a negyedik hely. Varga Péterék most megint dobogón akarnak végezni, ehhez pedig kellenek a pontok – kettesével. A Szentessel szemben is ennyit terveztek. Ez annak tudatában sem tűnt túlzott bátorságnak, hogy a szomszédvárak legutóbbi két, Kurca-parti bajnokiját jókora meglepetésre a legrandosok nyerték.

Az első szegedi támadás azonnal góllal zárult: a páratlan sportpályafutását Szentesen kezdő Tóth László előnyből vette be Horváth Tamás kapuját. Ezzel együtt mindkét csapat jól védekezett, más megközelítésből viszont a támadójáték színvonala ekkor még nem verdeste az eget. A szurkolók minden kivédekezett szegedi akciót tapssal jutalmaztak, egészen a hatodik percig, utána ugyanis előbb Varga P., aztán Juhász Zs., végül pedig Lehmann remek találata idejekorán döntött a pontok sorsáról. Azt ugyanis még a legelvakultabb Legrand-drukkerek sem gondolhatták komolyan, hogy a Berki-legénység képes lesz négygólos hátrányból fordítani. Az első hazai találatra több mint tíz percet kellett várni, igaz, az nagyon szép volt: Gábor a jobb szélről a bal felső sarokba pattintotta a labdát. A magabiztos vezetés kissé kényelmessé tette a vendégeket, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Vígh bombagóljával belátható távolságba ért a Szentes. A Betonból ez legjobban az elmúlt nyáron épp a Legrandból igazolt Juhász Zsoltot frusztrálta, hát fogta magát, és rögvest gólra váltott egy előnyt, 2–5.

Lehmann, a gólzsák

A megyei csata kétségtelenül legjobbja a fantasztikus napot kifogó Lehmann István volt. Szinte minden bejött neki, képtelen volt hibázni. Az öt gólja önmagáért beszél, a mezőny fölé nőtt: – Végre hoztuk a szentesi meccset, amióta Szegeden vagyok ez először sikerült. Remélem, a folytatás is úgy alakul, ahogy azt elképzeltük.

A rendkívül lelkesen, önmagához képest jól játszó szentesieket vitte előre a szívük, nem ismertek elveszett labdát, és mivel a Beton nem pólózott csúcsformában, szinte vérszemet kaptak. Szabó Tamás megint kétgólnyira hozta fel a Legrandot, és ha ekkor Németh D. kihasználja a fórt, elszabadult volna a pokol a ligeti uszodában. Baksa azonban bravúrral védett, Lehmann pedig büntetett, mégpedig egy előny precíz végrehajtásával, majd büntetőből is betalált, és bár Vígh másodszor is gólt szerzett, Éles találatával maradt a megnyugtató szegedi előny, 4–8. A záró nyolc perc elején Lehmann csodálatos góljával örvendeztette meg nemcsak a szegedi, hanem a szentesi publikumot, de talán még ezt is überelte fantasztikus ejtésével, az ötödik góljával. A vasárnap este elsősorban róla szólt.

Berki András: – Nem borult a papírforma, gratulálok a Szegednek.
Gyöngyösi András: – Két vereség után harmadszorra végre sikerült nyernünk Szentesen. A biztonsági játékot helyeztük előtérbe, mely
elsősorban a védekezésen alapult. Ez most elég volt.

További eredmények: Eger– Pécs 11–5, Domino–Szolnok 21–9, Neptun–Vasas 6–21, FTC– BVSC 16–5, OSC–UTE 9–11.