Tartalékosan is könnyű győzelem Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-22 |

A női vízilabda OB I első idei fordulójában Szremkó és Kotova nélkül is magabiztosan nyert a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK fővárosi riválisa otthonában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
ASI-ELTE - Hungerit-Szentes 6-13
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 50 néző. Vezette: Molnár P.
ASI-ELTE: Varga K. – Virág 1, Bogár 1, Németh E., ÁBEL, Kovács O., GÁL 2. Csere: Tivai 1, Molnár T. 1, Zádor, Hegedűs L. Edző: Kovács Imre.
Szentes: DÖME – GYŐRI 3, Dalmády Sz., MOLNÁR A. 2, Pengő, Tóth A. 1, Bódi. Csere: Hevesi 1, Szabó X. 1, Dalmády P. 2, Kövér-Kis, Kertes, HEGEDŰS R. 3. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 7/2. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

A szentesiek annak ellenére sem tartottak különösebben a meccstől, hogy az állandó kezdők közül orvosi tanácsra kihagyta a találkozót a vállsérüléssel már régebb óta bajlódó Szremkó Krisztina, de a szakvezetés a centerposzton bevethető másik játékosára, Anastasya Kotovára sem számíthatott. A válogatott-kerettag, Montreal világbajnoka, Tóth Andrea ugyan tudta vállalni a játékot, de messze nem volt tökéletes állapotban, a hét eleji lázzal járó megfázás hatása nem múlt el nála nyomtalanul.

Győri: pompás játék

A szentesiek legjobbja Győri Eszter volt. Ha kellett, irányított, centerezett, szélsőt játszott, bekkelt, és ezeken felül még arra is maradt energiája, hogy szerezzen három gólt. Amerikai tanulmányait befejezve a LEN-kupában már bemutatkozott, most a bajnoki debütáláson esett túl – kiválóan.

Némi meglepetésre az első két negyedben még nem mutatkozott meg a két gárda közötti valós tudásbeli különbség. Bár a „kinevezett" center, Pengő nagyon igyekezett, ötméterest, kiállítást harcolt ki, de a gólok nem akartak futószalagon érkezni. A fordulást követően Kocsis edző jobb híján bátran nyúlt a fiatalokhoz, akik ezúttal éltek a lehetőséggel.
Kocsis István: – Tartalékos csapatom játéka az elején ugyan döcögött, de a térfélcsere után kijött a valós, reális különbség a két csapat között.
További eredmények: Domino-BHSE–Újpest-OSC 13–7, Dunaújvárosi Főiskola–Eger 19–5, Győr–BVSC 8–19.