Tétováznak a kórházigazgató-jelöltek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Hamarosan újra kiírják a pályázatot Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-19 | Balázsi Irén

A szentesi kórház főigazgatói állására új pályázatot ír ki még januárban a megyei önkormányzat, miután a négy jelölt közül egyet sem neveztek ki az intézmény élére decemberben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi kórház főigazgatói állására új pályázatot ír ki a megyei önkormányzat. Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórház főigazgatói állására új pályázatot ír ki még januárban a megyei önkormányzat, miután a négy jelölt közül egyet sem neveztek ki az intézmény élére decemberben. Fenyves Ernő megbízott főigazgató, Papp Zoltán sebész-érsebész főorvos és Tóth Edit, a gyermekosztály vezetője lapunknak azt mondta: még nem döntötte el, beadja-e ismét a pályázatát. Az orosházi kórház osztályvezető főorvosa, Gyenes Ágota szentesi önkormányzati képviselő érdeklődésünkre közölte: ha megjelenik a kiírás, átgondolja, beadja-e pályázatát.

A szentesi önkormányzat mint a Dr. Bugyi István Kórház-Rendelőintézet tulajdonosa decemberi ülésén határozatot hozott: azt javasolja a megyei közgyűlésnek, hogy a főigazgatói állásra jelentkezett négy pályázó közül nevezzen ki valakit az intézmény élére, mert mindegyiket alkalmasnak találta a poszt betöltésére. A kiemelt státusú szentesi kórház fenntartója, a megyei közgyűlés azonban nem választotta meg az aspiránsok egyikét sem. Hárman jelenleg is az intézményben dolgoznak: Fenyves Ernő megbízott főigazgató, Papp Zoltán sebész-érsebész főorvos, Tóth Edit, a gyermekosztály vezetője, a negyedik pályázó pedig Várkonyi Katalin volt, aki a szegedi orvos- és gyógyszerésztudományi centrum szak- és továbbképzési csoportvezetője. A szegedi szakembertől tegnap nem sikerült megkérdeznünk, hogy beadja-e újra a pályázatát.

– Csak adott körülmények között tudok dönteni, hogy indulok-e vagy nem – válaszolta Fenyves Ernő. Hozzátette: ha megjelenik a pályázat, az akkori jogi és gazdasági helyzet függvényében fog határozni. Információja szerint eredetileg úgy volt, hogy márciusban derül ki, milyen lesz az ágystruktúra, a finanszírozás kérdései pedig áprilisban tisztázódnak. Ugyanezekre a paraméterekre vár Tóth Edit is, aki elmondta: kiszámolja majd, lesz-e fedezet az intézmény biztonságos működtetésére. Ha igen, elképzelhetőnek tartja, hogy beadja pályázatát. Nem döntött még Papp Zoltán sem.

A szóbeszéd tárgyát képezi Szentesen, hogy Gyenes Ágota lesz a főigazgató. A szentesi önkormányzat fideszes önkormányzati képviselője az orosházi kórház szemészetének osztályvezető főorvosa.

Érdeklődésünkre elmondta: jó érzés, hogy őt is alkalmasnak találnák a főigazgatói posztra. Ugyanakkor az „abszolút találgatás" kitétellel illette, hogy pályázna az állásra, annál is inkább, mivel „nem született meg benne a döntés". Pletykaszinten azért kerülhetett szóba a személye, mert a minisztérium meg akarja szüntetni az orosházi önkormányzat kórházában – többek között – a szemészetet is. Gyenes Ágota úgy véli: ha valaki egyszemélyi felelős vezetői feladatot el akarna vállalni, ahhoz biztos alap és jövőkép kell.

A megyei önkormányzat még januárban eljuttatja a pályázati kiírást az Egészségügyi Közlönyhöz – közölte érdeklődésünkre Péter Árpád sajtófőnök. A megjelenést követően 30 nap áll majd a pályázók rendelkezésére, hogy beadják pályázati anyagukat.


Továbbá:
Áprilisra befejeződhet a szentesi templom felújítása
A Bárka Színházba készülnek a szentesi drámaisok
Titokban tovább hizlalnak Szentesen
Számolják a szentesi korzón a bringásokat
A Don-kanyarra emlékeztek