Áprilisra befejeződhet a szentesi templom felújítása Hozzáadás a gyűjtőhöz
Imádkoztak, ne ázzon be

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-18 | Balázsi Irén

Január végére be kellene fejeződnie a szentesi református nagytemplom teljes felújításának, a módosított szerződés szerint. A kivitelező cég vezetője azt közölte lapunkkal: csak áprilisra tudnak végezni a munkákkal.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lassan minden cserép felkerül a szentesi református nagytemplom tetejére. Fotó: Tésik Attila
Évekkel ezelőtt elkezdődött a szentesi református nagytemplom renoválása. Az egyházközség rendelkezésére álló anyagiak akkor arra voltak elegendők, hogy a tetőszerkezet egynegyed részét kijavíttassák, és arra részre új cserepeket rakassanak. Az önkormányzattal közösen benyújtott pályázattal azonban – mint beszámoltunk róla – egymilliárd forintnyi összeget nyert a református egyház részben a főtéri nagytemplom teljes felújítására. A közbeszerzési eljárás során a kecskeméti székhelyű Polydom Zrt. kapta meg a kivitelezés jogát. Az eredeti megállapodás szerint 2006-ban már végezniük kellett volna az építőknek a tatarozással. De különböző okok miatt nem sikerült tartani a határidőt, ezért módosították a szerződést. Ennek értelmében 2007 januárjában be kellene fejeződnie a több mint háromszázmillió forintos beruházásnak.

A helybeliek azonban azért aggódtak, hogy a téli hónapokban eláztatja a csapadék az éppen nyitott tetőszerkezetet. Kovách Péter lelkipásztor úgy fogalmazott: az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy eddig az időjárás kedvező volt, így nem akadályozta a munkát. A templom teteje lassan elkészül, az utolsó cserepek is helyükre kerülnek. Kívül a homlokzat vakolása is jórészt már befejeződött. Az épületen belül is ilyen munkálatokat végeznek, és a boltozat felújítása is elkezdődik hamarosan.
Lapunk kérdésére azt válaszolta a lelkész: a beruházás eddig mintegy ötven százalékig készült el. Arról nem tudott nyilatkozni, hogy január végéhez képest mennyit csúszik a kivitelező cég.

A Polydom Zrt. vezérigazgatója lapunkkal azt közölte: áprilisban átadják a kívül-belül teljesen felújított református nagytemplomot. Dr. Nagy Tibor a késedelem okaként említette, hogy az épület boltozata rendkívül rossz állapotban van. Ez azonban csak nemrégiben derült ki, amikor leverték a régi vakolatot.


Továbbá:
A Bárka Színházba készülnek a szentesi drámaisok
Titokban tovább hizlalnak Szentesen
Számolják a szentesi korzón a bringásokat
A Don-kanyarra emlékeztek
Dömsödi aggódik a Fideszért