Otthonra talált a gyermek-fertőzőosztály Hozzáadás a gyűjtőhöz
Összehasonlíthatatlanul jobb körülmények

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-01 |

Összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között gyógyulnak a gyermekek a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermek-egészségügyi Központ Temesvári körúti fertőző osztályán, mint gyógyultak a Pulz utcában, ahonnan március elején költöztették el az osztályt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Túri Sándor
– Katasztrofálisak voltak a működési feltételek a Pulz utcai gyermek-fertőzőosztályon, amelyet – a szegedi városi kórházzal kötött megállapodás alapján – márciusban költöztettünk a Temesvári körútra – mondta lapunknak Túri Sándor (képünkön). A Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermek-egészségügyi Központ igazgatója hangsúlyozta: a leromlott állagú Pulz utcai épületben nem volt diagnosztikai háttér, különálló tusoló és vécé, ezzel szemben a kismamaszállóból 12 millió forintért átalakított, modernizált Temesvári körúti gyermekfertőző osztályon minden kórteremben található tusoló és vécé, biztosított a diagnosztikai és intenzíves háttér. – A klinika teljes felszerelésével az osztály rendelkezésére áll – mutatott rá a professzor.

Hangsúlyozta: a szegedi gyermekkórház és gyermekklinika tavaly év eleji egyesítésével Magyarország egyik legnagyobb gyermekgyógyászati központja jött létre, ahol az az alapelv, hogy igyekeznek minden kis beteget helyben ellátni, s nem továbbküldeni. – Saját erőből, saját forrásból építettük fel a gyermekfertőző osztályt a Temesvári körúton, ahová szívesen hozzák a szülők a gyermekeiket, mert tudják, itt összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között gyógyulnak a kis betegek, mint a Pulz utcában. Jelenleg 16 ágyunk van, s ha kell, a belgyógyászaton is le tudunk választani egy részt, ha több a beteg.

Hozzáteszem, ez csak szükséghelyzetben működik, nem jelenthet végleges megoldást. Éppen ezért, felkészülve a nagyobb számú beteg fogadására, bővíteni kívánjuk a gyermekfertőző osztályt, amihez várjuk az önkormányzat és az egyetem segítségét, anyagi támogatását. A beruházás 22 millió forintba kerül. Az újabb, 2-3 ágyas kórtermek a tetőtéri részben kapnának helyet, így az osztályon összesen 25 ágy lenne. Az engedélyeztetési terveket a napokban adjuk be – mondta Túri Sándor. Az igazgató hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy komoly hiányosságok lennének a gyermekfertőző osztályon, mint ahogy azt az ÁNTSZ állítja. Arról van szó, hogy kevés az ágy, ezért bővíteniük kell. Ehhez viszont segítséget várnak a várostól és az egyetemtől. Annál is inkább, mert óriási igény mutatkozik erre, nem csupán a városból és a megyéből, de a régióból is.


Továbbá:
Magántanárnál – analízistől a kínai nyelvvizsgáig
Szakdolgozat, akár már ötvenezer forintért
Színházra már alig telik
Elkezdődött az idei báli szezon
Csúszik az ifjúsági ház felújítása