Tíz nap múlva megyei rangadó Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az Eger és a Partizan Beograd ellen gyakorolt a Szeged Beton

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-11 | Szélpál László

Szűk egy hónapos szünet után szombaton megint vízbe ugranak a bajnoki pontokért az OB I-es férfi vízilabdacsapatok. A megye két gárdája, a Szeged Beton VE és a Legrand-Szentesi VK is gőzerővel készül a remélhetőleg minél sikeresebb folytatásra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Január 2-án már Gyöngyösi András edző utasításait hajtották végre a Szeged Beton pólósai. A szakmai stáb elégedetten vette tudomásul, hogy az ünnepekről mindenki az előírt súlyhatárt betartva tért vissza. Az elmúlt héten a kilenc mérkőzés után harmadik helyen álló együttes tagjainak idejét főleg az úszás tette ki, majd hétfőtől a felkészülési találkozókon való gyakorláson volt a hangsúly. Juhász György szakosztály-igazgató elmondta, a hét első két napján az euroligában szereplő Egert látták vendégül. Kétszer is kétkapuztak a Gerendás-legénységgel, bár a gólokat senki sem számolta, az azért feltűnt, hogy a betonosok remek védőmunkája semmit sem romlott az őszi szezonhoz képest, a fórok hatékonyabb kihasználásában viszont lehet mit javítani. Tegnap is rangos gárda tette tiszteletét az újszegedi sportuszodában, délelőtt és délután is a szintén euroligás szerb Partizan Beograddal közösen gyakoroltak Komlósi Péterék. A két klub között remek a kapcsolat, a múltban már többször edzőtáboroztak egymásnál.

Négy bajnoki a vébéig

A melbourne-i világbajnokság miatti két hónapos szünet előtt a szövetség négy bajnoki fordulót rendez. A Szeged Beton mérkőzései: –Neptun (január 13., Budapest, Szőnyi út), –Legrand-Szentesi VK (január 21., Szentes), –BVSC (január 27., Budapest, Szőnyi út), –Domino-BHSE (február 3., Budapest, Kőér utca – a meccset közvetíti az m1). Legrand-Szentesi VK találkozói: –Szolnok (január 13., Szentes), –Szeged Beton VE (január 21., Szentes), –Domino-BHSE (január 27., Szentes), –Vasas (január 31., Budapest, Komjádi-uszoda).

– Január 13. és február 3. között négy meccset játszunk, ezeken minimálisan hat pontot szeretnénk szerezni – nyilatkozta a klubvezető. – A Neptunt, a Szentest és a BVSC-t muszáj legyőznünk, és még vár ránk tévés meccsen a fővárosban a Domino is. Utána a világbajnokság miatt két hónapig szünetel a pontvadászat, az idei első hazai találkozónkat április 7-én vívjuk a Vasassal. A célunk nem változott, az alapszakaszt szeretnénk legalább a harmadik helyen zárni. Ha ez sikerül, akkor kedvező helyzetbe kerülnénk a rájátszásban.

A Legrand-Szentesi VK trénere, Berki András csak a karácsonyi és az újévi ünnepek alatt nem vezényelt foglalkozást tanítványainak.
– Minialapozást végeztek a srácok, amit január 2-ától kibővítettem kemény szárazföldi edzésekkel és úszással – árulta el a 10. helyen álló együttes szakmai munkájának irányítója. – A múlt péntek óta már a gyorsítás szerepel a programban, és egyre többet találkoznak a labdával is a fiúk. Felkészülési meccset sajnos egyet sem sikerült vívnunk. A Szolnokkal és a Szegeddel szoktunk, de ez most azért hiúsult meg, mert a szünet utáni első, illetve második fordulóban bajnokin találkozunk ezekkel a csapatokkal. A Kecskeméttel és az Araddal ugyan pólózhattunk volna, de nem megbántva a gárdákat, ezek a meccsek nem lettek volna olyan színvonalúak, hogy reálisan felmérhessük, hol is tartunk valójában. Jobb híján egymás ellen kétkapuznak a srácok, aztán majd szombaton nekiugrunk a ligeti uszodában a Szolnoknak.