A megyei bíróság dönt az igazgató perébenFelvétel a kedvencekbe

Első fokon elutasították keresetét


2007-01-09

Első fokon elutasította a Szegedi Munkaügyi Bíróság Vörös Gabriella keresetét. A Móra Ferenc Múzeum korábbi igazgatója a megyei önkormányzat ellen indított pert, miután állásából elbocsátották.

Első fokon elutasította a Szegedi Munkaügyi Bíróság Vörös Gabriella keresetét. A Móra Ferenc Múzeum korábbi igazgatója a megyei önkormányzat ellen indított pert, miután állásából elbocsátották. A határozat – mint arról Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese tájékoztatott – „idézés kibocsátása nélkül" született, nem volt tárgyalás.

A perről a múlt év végén írtunk. Kiderült, hogy a bíróság szerint a felperes későn küldte el a megyei közgyűlés döntése elleni fellebbezést. A leváltott igazgatónőt képviselő Bárándy György ügyvéd ezt az álláspontot vitatta, azt mondta, a levelet a határidő lejárta előtt föladták. Ez a huzavona azért érdekes, mert a szentesi kórház korábban leváltott igazgatónője, Borzi Márta hasonlóképpen járt a fellebbezésével, az ő ügye már a Legfelsőbb Bíróságot is megjárta, a munkaügyi per mégsem kezdődhetett el.

A mostani döntés ellen Vörös Gabriella és védője fellebbezett. Ezek után az iratokat felterjesztették a Csongrád Megyei Bíróságra, itt születik meg a másodfokú határozat arról, hogy egyáltalán elkezdődhet-e a munkaügyi per. Információink szerint ez ügyben néhány héten belül döntenek.