A jelszó: továbbjutás Hozzáadás a gyűjtőhöz
Már ma elrepültek a szentesi pólós lányok

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-08 | Szélpál László

A Hungerit-Top Cop Security- Szentesi VK női vízilabdacsapata január 12–14. között Casertában szerepel a LEN-kupa F jelű csoportjában a házigazda Volturno, a görög Patrasz és a svájci Zürich társaságában. A négy együttesből az első kettő jut a nyolc közé. A Kurca-partiak már ma reggel elutaztak Olaszországba.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem nagyon szokás öt nappal korábban elutazni egy tornára. A szentesiek sem tettek korábban ilyet, most viszont Kocsis István edző kimondottan örül ennek a lehetőségnek.

Szanaszét a csapat

– A második számú európai kupacsatározásra már karácsony előtt megkezdtük a felkészülést – informálta lapunkat a tréner. – Sajnos elég foghíjasan, hiszen csapatunkban sok a főiskolás, akik többet jártak vizsgákra, mint edzésre. Aztán ott volt a válogatottak edzőtábora is. A felnőttekhez Tóth Andrea és Döme Nóra volt hivatalos, a juniorokhoz, valamint az ifikhez pedig Dalmády Szandra, Hegedűs Renáta, Szabó Xénia, Dalmády Petra, Brezovai Dorottya, Pengő Brigitta és Hevesi Anita.

Akadtak olyan napok is, amikor a „maradékkal" fogtuk magunkat, és felutaztunk Pestre, hogy a fent készülőkkel együtt gyakorolhassunk.
Az elmúlt héten már egy kicsit jobb volt a helyzet, a gárda részt vett a Domino-BHSE által szervezett négycsapatos felkészülési viadalon, melyen még a Dunaújváros és az Újpest-OSC is indult.

Tizennégyen utaznak

Kocsis István 14 játékost visz magával Olaszországba. Az elkövetkező öt nap munkája alapján jelöli ki a tréner azt a tizenhármat, akik majd szerepelnek a LEN-kupában. A névsor: Döme Nóra, Brezovai Dorottya (kapusok); Szremkó Krisztina, Anastasya Kotova, Bódi Anett, Molnár Anett, Győri Eszter, Tóth Andrea, Dalmády Petra, Dalmády Szandra, Szabó Xénia, Pengő Brigitta, Hegedűs Renáta, Hevesi Anita (mezőnyjátékosok).

Javul Szremkó válla


– Sajnos most is akadt azért néhány hiányzónk, és ez a játékunkra, a teljesítményünkre is rányomta a bélyegét – folytatta Kocsis. – A kompletten kiálló Dominótól és a Dunaújvárostól kikaptunk, a hozzánk hasonlóan szintén tartalékos Újpest-OSC-t viszont legyőztük. Aztán még a BVSC-vel is összecsaptunk, ott már kifejezetten jól pólóztak a lányok, igaz, a Vasutas jóval gyengébb játékerőt képvisel. Jó volt látni a begyakorolt figurák pontos végrehajtását, de még ennél is jobban örültem annak, hogy Szremkó Krisztina válla egyre jobb, néhány percig már meccs közben is teszteltük. Úgy látszik jót tett neki a pihenő, úgyhogy bizakodó vagyok az olaszországi játékával kapcsolatban.

A szombatot és a vasárnapot családjukkal, szeretteikkel tölthették a lányok, viszont most egy hétig megint nem találkozhatnak velük. Mégpedig azért nem, mert a LEN-kupa középdöntőjének F jelű csoportjának helyszínére, Casertába már ma kora reggel elutazik a Hungerit.

Esélyek

– A házigazda Volturnóban játszik az egykori szentesi klasszis, Tóth Noémi, rajta, na és természetesen édesapján, dr. Tóth Gyula utánpótlás-igazgatónkon keresztül sikerült elintézni, hogy a csoportmérkőzések kezdete előtti öt napot is kint töltsük. Ez amolyan csereedzőtábornak is felfogható, később majd mi látjuk vendégül az olaszokat. Nagy öröm ez számomra, meg nem mondom, mikor fordult elő legutóbb, hogy együtt készülhetett a teljes keret. Remélem, ez a teljesítményünkön is meglátszik majd. Tovább szeretnénk jutni a nyolc közé, és ha lehet csoportelsőként. Biztos voltam benne, hogy a legnagyobb riválissal, a Patrasszal kezdünk, szóval nem kellett csalatkoznom. A Roma elleni kupameccsük videofelvételét láttuk, kiértékeltük. Erős, jó csapat, de még véletlenül sem verhetetlen. Ezt akarjuk bebizonyítani. Információink alapján a Volturnónak az előzetes hírekkel ellentétben nem jöttek össze a kanadai igazolásai, így azért verhetőnek tűnik. A Zürichet meg kötelező legyőzni.