Formálódik a sportkoncepció Hozzáadás a gyűjtőhöz
Téma lett Szentesen a támogatás

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-06 | Blahó Gabriella

A szentesi önkormányzat sportbizottságának jobboldali képviselői szerették volna elérni, hogy minden klub ugyanannyi órában használhassa kedvezménnyel a sportlétesítményeket, mint tavaly. A megegyezés szerint a bizottság végül a kiemelt egyesületeket részesíti előnyben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kormány megszorító intézkedéseinek hatását ellensúlyozni akarta az önkormányzat sportbizottságának jobboldali elnöke. Rébeli Szabó Tamás százszázalékos támogatást szavazott volna meg minden klubnak a sportlétesítmények használatához. A bizottság végül a kiemelt egyesületeket részesíti előnyben ezen a módon – közölte lapunkkal a képviselő. A bizottság javaslata szerint például a vízilabda és az úszóklub, a Farkasok csapata, a Hszaták gyermekfutball klub, a Szilver táncsportegyesület, a szabadidős sportklub kap százszázalékos támogatást az elmúlt évi órakeret számai alapján. Ez azt jelenti, ugyanannyi ideig használhatják díjtalanul a sportlétesítményeket, mint tavaly. A támogatás kevesebb lesz más egyesületek esetében. A sportbizottság azt kéri az önkormányzattól, hogy az ebből származó hárommillió forintos terhet vállalja át a sportközponttól.

A sportolók uszodai bérletének árát tavaly teljes egészében a város állta, idén a felét az egyesületeknek kellett volna fizetniük – a döntően utánpótlással foglalkozó klubok megmaradnak a százszázalékos támogatási kategóriában. A városi képviselők könnyebben hoznának döntést a teljes költségvetés egy százalékának elosztásáról, ha erőteljesen működne a támogatói rendszer. A mecenatúra visszaesett, például a Legrand az idei vízilabdaszezonnak csak felében támogatta a Kurca-part góllövőit. Szponzorokat keresni elsősorban a klubok feladata, a város a maga eszközeivel támogatja a sportot. A javaslatot a képviselőt-testület következő ülésén tárgyalja meg.



Továbbá:
Felmentették az orvosigazgatót
Szentesen is drágább a távhőszolgáltatás
Kevesebb pénz jut a sportra Szentesen
Nem tudni, mi lesz a mágocsi kastéllyal
Igazukért harcolnak a községi orvosok