Békésen ünnepelték az új esztendőt a megyében Hozzáadás a gyűjtőhöz
Újévi hangverseny, tűzijáték-parádé, pezsgős-habos party

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2007-01-02 |

Rendkívüli esemény nélkül, békésen telt a szilveszter a megye városaiban. Vásárhelyen a Fekete Sasban újévi hangversenyt rendeztek, Szentes főterén tűzijáték-parádéval köszöntötték az újévet, Makón pezsgős-habos partyn búcsúztak az óévtől.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Újévi koncert a vásárhelyi Fekete Sasban. Fotó: Tésik Attila
Vásárhely: házibulikban búcsúztatták az óévet


A korábbi évekhez hasonlóan most sem volt városi rendezvény szilveszterkor Vásárhelyen. Ennek ellenére hangosak voltak az utcák és a szórakozóhelyek, mivel számos kisebb-nagyobb bulit tartottak a vásárhelyiek.

Nehéz dolga akadt annak, aki találomra szeretett volna szilveszter este bejutni egy-egy szórakozóhelyre. Ugyanis az éttermek, klubok nagy többségében előre kellett jegyet váltani. Aki ezt nem tette meg, az valamelyik házibulin vagy spontán az utcán szervezett összejövetelen búcsúztathatta 2006-ot.

Vasárnap éjféltől a Kossuth téren számos tűzijáték röpült a magasba. Ugyanis a közeli bulikból húszan-harmincan a térre mentek, s rakétákat lőttek az égbe. A magántűzijáték mintegy harminc percig tartott, majd hajnalig szórakoztak tovább a vásárhelyiek.

A Fekete Sas Szálló nagytermében tegnap délután újévköszöntő hangversenyre várták az érdeklődőket. Vágó János vezényletével a városi fúvószenekar adott koncertet.

Tűzijáték-parádé Szentesen. Fotó: Vidovics Ferenc
Szentes: tűzijáték-parádé


A szentesiek számára immár elmaradhatatlan az éjféli tűzijáték
szilveszter éjjelén. Az év fordulóján most is mintegy kétezren mentek ki a Kossuth térre, hogy részesei lehessenek a negyed órán át tartó égi parádénak. Éjfél előtt zenés didergővel kezdődött a közös ünneplés, a nagy hideg ellenére nagyon sokan kimentek a térre – talán jót is tett a terített asztalok mellől felállni. A városlakók már este hétkor elkezdték az önálló műsort és durrogtatták az engedélyezett kistűzijátékokat, éjfél előtt és után pedig a téren folytatták. A tűzoltóság két fecskendőkocsival vonult fel a város központjában, a rendőrség és a polgárőrség is biztosította a rendezvényt, amely rendkívüli események nélkül, teljesen békésen zajlott. Szirbik Imre polgármester a Horváth Mihály-szobor talapzatán állva, Szűcs Lajos alpolgármester társaságában és nagyüveges pezsgővel a kezében kívánt sikeres, boldog új esztendőt a szentesieknek.
A téren hangos üdvrivalgással fogadták az éjféli harangszót. A megyeháza tövéből fellőtt petárdák nyomán némi füst keletkezett pár perce, de az olyan gyorsan szállt el, akár az elmúlt esztendő. A kisgyerekek édesapjuk nyakából figyelték az égi parádét, a nagyobbak dudaszóval hívtak fel magukra a figyelmet. A belvárosi szórakozóhelyeket a tűzijáték idejére otthagyták az ünneplők, majd visszatértek a vendéglőkbe, ahol hajnalig tartott a mulatság.

Csongrád: önfeledt mulatozás az utcákon

Jól mulattak a csongrádiak is szilveszter éjszakáján. A város központjában a művelődési ház előtti téren rendeztek éjfélkor tűzijátékot, amire nagyon sokan voltak kíváncsiak. Este hat órától Csongrádon is ropogtak az utcákon a kistűzijátékok. Sem a tűzoltóknak, sem a rendőröknek nem akadt munkájuk ezen az éjszakán, az eseménynaplókban nem szerepelt sem tűzeset, sem garázdaság az év fordulóján. A csongrádiak önfeledten mulattak a Magyar Király dísztermében, ahol a budapesti Sun Records adott élőzenét, a szórakozóhelyeken baráti társaságok köszöntötték az újesztendőt.

Makón évtizedes hagyomány az óév pezsgős-habos búcsúztatása. Fotó: Szabó Imre
Makó: habtengerben fürödtek és pezsgőztek


A szokásosnál is több érdeklődőt vonzottak a városi fürdőhöz az évek óta hagyománnyá vált makói óévbúcsúztató rendezvények, a szilveszteri futáson 132 álltak rajthoz. A legfiatalabb nevező a 2005 született Kis Dominik, a legidősebb pedig a 64 éves Harcsás Lajos volt.

Miközben befutottak a célba az első versenyzők, az ilyenkor szokásos pezsgős habfürdőzéshez is megérkeztek az első vendégek. Idén a megszokottnál korábban kezdődött ez a sajátosan makói óévbúcsúztató esemény, így a futásban elfáradtak is megmártóztak a termálvizes medencében. A habparty rendkívül hangulatosra sikeredett: alkonyatig mintegy kétszázan pihentek a habokban. A vendégek több mint ötven üveg pezsgőt fogyasztottak el, és a mintegy harmincliternyi habfürdőtől keletkezett habtengerben úszhattak.

A rendezvényen a városi tűzoltóság is beavatkozott, de ezúttal nem veszélyes helyzeten kellett úrrá lenniük, hanem a látvány és a hangulat fokozásában nyújtottak segítséget. Egy szivattyú és egy nagy teljesítményű vízfecskendő használatával folyamatosan növelték a hab magasságát. Éjfélkor Makón is ezerszámra durrantak a tűzijáték-rakéták, sokan az utcán köszöntötték egymást az új évben.


Továbbá:
Mucsi Imre: Megfenyegettek
Nincs petárda pult alól Vásárhelyen
Megszűnt Égető sárga újságja
Kukoricából áramot
Huszonnégy tonna német szemét