Szilveszteri mulatságok Csongrád megye városaiban Hozzáadás a gyűjtőhöz
A kacagóversenytől a habpartyn át az újévi koncertig

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-29 |

Vásárhelyen ma városi házibulit és kacagóversenyt, Szentesen holnap fúvószenekari koncertet, Makón hab-, Csongrádon pedig rock and roll partyt rendeznek a szilveszter jegyében. Megnéztük, hogyan búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt Vásárhelyen, Szentesen, Makón és Csongrádon.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vásárhely: Misi bácsi és a szépcicák, újévi koncert
Vásárhelyen az év végi, sokakat megmozgató rendezvények közül az elsőt ma este 8 órától rendezik a Fekete Sasban. A Mucsi József által szervezett városi házibulin fellép a PRT és a Kristály zenekar, valamint a Molnár Dixieland Band. A koncert érdekessége, hogy az 1962-ben a megyeszékhelyen Molnár Gyula által alapított, majd később megszűnt Kristály zenészei e három formációban ismét közösen lépnek fel a bálterem színpadán. A meglepetésprogramok közé tartozik Misi bácsi és a szépcicák fellépése, amiről Mucsi József nem kívánt bővebb információt adni. De lesz az esten interaktív kacagóverseny lesz.
Január elsején délután 5 órától a Fekete Sasban rendezi meg az önkormányzat, a Galyasi Miklós Muzeális és Közművelődési Intézmény Petőfi Sándor Művelődési Központja, valamint a Hódmezővásárhely Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány a Városi Fúvószenekar hagyományos újévköszöntő hangversenyét. A zenekart Vágó János karnagy vezényli, közreműködik a Lutor Gyula Színpadi és Szalontánc Egyesület, Smajda Tímea és Pogyina Péter, a Promenád Tánccsoport Egyesület tagjai, a Városi Vegyes Kar Győri Sára vezetésével és a Melegh Tamás vezette Fandante Kamarakórus.

Szentes: Santana-dal fúvószenekari átiratban
Szentesen holnap este 6 órától a városi sportcsarnokban a városi fúvósok és a Bárdos Lajos Vegyes Kar ad hangversenyt. A hagyományos óévbúcsúztató koncerten a szentesi zenebarátok különleges ajánlattal, a komoly műfaj könnyű tálalásával készülnek. Felcsendül például Verdi Nabucco- és Suppé Könnyűlovasság-nyitánya. A legendás gitáros, Carlos Santana dala fúvószenekari átiratban kerül a szentesi közönség elé. Mihály Bélától, a fúvósok karmesterétől megtudtuk: az esten ötperces instantzenét is kap a nagyérdemű, mely 35 zeneműből áll. Egy-egy ütemet lehet mindössze felismerni az összeállításból, a jól halló nézők három sikeres találat után részt vehetnek a sorsoláson. A nyeremény lemez és pezsgő lesz. Az esten szerepel a szegvári Dobbantó néptánccal és a Swivel klub társastánccal. A koncertre ingyenes a belépés.
Szilveszter éjszakáján háromnegyed 12-től zenés didergőre várják a szentesieket a Kossuth térre, ahol éjfélkor tűzijátékot rendeznek. Itt bont majd pezsgőt Szirbik Imre polgármester is.

Makó: Szilveszteri futás, habparty, Mona Lisa

Makón december 31-én délután 2 órától rendezi meg az önkormányzat és a helyi tömegsportszakosztály a hagyományos szilveszteri futást, amelynek rajthelye a gyógyfürdő előtti téren lesz. A gyermekeknek 500 méteres, a felnőtteknek két kilométeres távot kell teljesíteniük. A startponthoz visszaérkezőket a szervezők várják a fürdőben rendezett szilveszteri habpartyn, ahol tombolasorsolás is lesz. A versenyre a helyszínen lehet nevezni, a részvétel ingyenes.
Január elsején este 6 órakor kezdődik a hagyományos makói újévi koncert a városi sportcsarnokban. Köszöntőt mond Buzás Péter polgármester. Az előadássorozatot a Magán Zene- és Művészetek Iskola ifjúsági fúvószenekarának műsora nyitja meg, vezényel: Csikota József, az iskola igazgatója. Az est sztárvendége a Mona Lisa énekegyüttes, az est folyamán közreműködnek a Budapesti Operettszínház táncművészei. A programokat a hagyományos újévi tűzijáték zárja le, amit a sportcsarnok előtti téren rendeznek este 8-tól.

Csongrád: Rock and roll party és tűzijáték

Csongrádon december 31-én este 7-kor kezdődik a rock and roll party a Magyar Király dísztermében. A budapesti Sun Records játszik azoknak, akik előre foglaltak asztalt maguknak. A művelődési ház előtti téren a Himnusz elhangzása után éjféli tűzijátékot rendez az önkormányzat.


Továbbá:
Nincs petárda pult alól Vásárhelyen
Elszaladt a vétkes sofőr
Fizetőparkoló épül a strand előtt
Megdöbbentek Lázár nyilatkozatán
Megszűnt Égető sárga újságja