Félmillió, nehéz sorsú gyerekeknek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Örömet szereztek a rotarysok Szentesen és Csongrádon

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-23 | Balázsi Irén

Szívbe markoló történeteket hallottak a Szentes–Csongrád Rotary Klub tagjai, akik a jótékonysági báljukon befolyt több mint félmillió forintot a nehéz sorsú, tehetséges gyerekek között osztották szét. A támogatást a humanitárius szervezet pályázatára jelentkezők kapták meg az ünnepek előtt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ledóné dr. Darázsi Hajnalka adta át a rotarysok ajándékát a szentesi református iskolában. Fotó: Vidovics Ferenc
„Anya egyedül nevel engem és a kishúgomat. Anya nagyon sok betegségben szenved. Rengetegbe kerül neki a havi adag gyógyszer. A kishúgom is tartósan beteg" – fogalmazott a szentesi Debreczeni Zsolt. Az általános iskolás diák pályázatában szerepelnek ezek a sorok, amelyeket a Csatlós Péter elnök vezette Szentes–Csongrád Rotary Klub felhívására juttatott el a jótékonysági szervezethez. Zsoltinak a tánc az élete, erről nem szeretne lemondani. Ám a tagdíj és a verseny sokba kerül, nem szólva arról, hogy a latin tánchoz illő cipőjét is kinőtte a fiú. Albérletben laknak, ennek a díja 30 ezer forint havonta, erre jön a rezsi. Zsolt bevallása szerint sokat segít otthon, elmegy a testvéréért az óvodába, bevásárol.

„De merem állítani – tudatja a rotarysokkal –, hogy a világon nekem van a legjobb édesanyám, ő mindent megtesz nekem és a huginak, nyugdíj mellett, ha bír, vállal munkát." S mit szeretne magának, amennyiben teljesülne három kívánsága? Legyen egészséges az édesanyja és a kistestvére. Zsolti vágya önmagával kapcsolatban az, hogy részt tudjon venni a táncversenyeken, és felvegyék őt a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba.


Harminc pályázat érkezett

A Szentes–Csongrád Rotary Klub felhívására 29 egyéni és 1 csoportos kérelem érkezett. A pályázat szervezője, Ledóné dr. Darázsi Hajnalka lapunknak azt is elmondta: a rotarysok jótékonysági báljának több mint 500 ezer forintos bevételét közöttük osztották szét. Csongrádról tízen, Szentesről húszan részesültek támogatásban. A fiatalok közül huszonegy általános iskolába jár, míg kilencen középfokú oktatási intézménybe. Közöttük vannak olyanok, akik hét hónapon keresztül tízezer forintot kapnak a humanitárius szervezettől. Mások a tandíjuk kiegyenlítésére kérték az anyagi segítséget. 



Továbbá:
Kezdődik az idősotthon építése
Kormányellenes tüntetés Szentesen
Bezárhat a Móricz
A szülők döntenek a bezárásról
Harcolnak a kispiacért