Aláírásokat gyűjtő utasok Szegváron Hozzáadás a gyűjtőhöz
A busz megváltozott útvonala miatt tiltakoznak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-19 | Blahó Gabriella

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a szegvári, mindszenti és mártélyi utasok. Azért tiltakoznak, mert a Volán megváltoztatta a gyorsjárat útvonalát. A kezdeményezők úgy érzik, hátrányt szenvednek: vásárhelyi munkahelyükre nagyon körülményesen jutnak el. A Volán igyekszik megoldani a problémát: még egy buszt indít Szegvárról.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szegváriak a munkahelyüktől nagyon távol kénytelenek leszállni a buszról. Fotó: Tésik Attila
Szegvári olvasónk, Szűcs Zoltán hívta szerkesztőségünket azzal, hogy elmondja: utastársaival együtt méltánytalannak érzi a gyorsjáratok útvonalának megváltoztatását. A fiatalember naponta jár át szülőfalujából Hódmezővásárhelyre, a kerámiagyárba dolgozni. Eddig volt alkalma leszállni a központi autóbusz-pályaudvarnál vagy a vasútállomásnál, hogy a munkahelyéhez legközelebb eső pontot választhassa, most már nincs erre módja.

A mártélyi, mindszenti és szegvári utasok aláírásgyűjtésbe kezdtek. Marton Lajos ívén csak Szegvárról közel harminc aláírás szerepel. A tiltakozók számára rendkívül kedvezőtlen az útvonal megváltoztatása, hiszen a nagy kiterjedésű Vásárhelyen kilométereket kell gyalogolniuk. A Tisza Volán Zrt. képviseletében Mező István közszolgáltatási igazgató lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta: a Szentes és Szeged közötti gyorsjárat útvonalát éppen azért változtatták meg, mert az utasok másik csoportja ezt kérte.

A gyorsjárattal utazók ugyanis szeretnének mihamarabb Szentesről Szegedre, illetve Szegedről Szentesre érni, nincs idejük arra, hogy körbeutazzák Vásárhelyt. A gyorsjárat ezért végighalad a Szántó Kovács János utcán, ahol kétszer áll meg. Mező szerint a reggeli járatok közül kínálkozhat több is, van miből választani. Az utasok panaszait megismerve a Volán változtatott a menetrenden: Szegvárról hat óra tíz perckor indít egy buszt, amely Vásárhelyen bemegy az autóbusz-állomásra. A Kálvin János téren és a Kossuth téren az utasoknak van alkalmuk átszállni helyi vagy távolsági járatokra, így kényelmesebben tudnak eljutni a kerámia- vagy a majolikagyárba. Az igazgató azt mondta, kapcsolatot tart az utasokkal. A később jelentkező, tömegközlekedéssel kapcsolatos igényeknek a társaság igyekszik eleget tenni.