Harcolnak a kispiacért Hozzáadás a gyűjtőhöz
Aláírásokat adtak át a szentesiek a városházán

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-16 | Balázsi Irén

A Klauzál utcai kispiac fennmaradásáért összegyűlt aláírásokat adták át tegnap a polgármesternek a szentesi városházán megtartott közmeghallgatáson. Szóba került egy állandó színtársulat működtetése iránti igény is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi vásárlók érdeke is, hogy a Klauzál utcai kispiac megmaradjon – mondta a tegnapi közmeghallgatáson özv. Tofán Antalné. Az árusítóhely már 25 éve működik, és csak pár asztalra lenne szükség, hogy legalább az élelmiszereket felrakják azokra. Az asszony azt is hozzátette: azért szeretnék, ha nem szüntetné meg az önkormányzat a kispiacot, mert az őstermelők dolgozni akarnak, nem pedig segélyen élni. Ezért viszik a kertjükben megtermelt felesleget eladni.

A nagycsaládosok nevében kért szót Molnárné Sebők Zsuzsanna, aki azt taglalta: Hódmezővásárhelyen is van kispiac, és Szentesen is meg kellene teremteni az árusítás feltételeit annak érdekében, hogy ne a földről kínálják az árukat. A fiatalasszony azt is említette: évtizedekig senkinek sem szúrt szemet a Klauzál utcai árusítóhely. Molnárnénak van főállása, és három gyermeket nevel. Ám ahhoz, hogy elfogadható körülmények között tudjanak élni, szükség van arra a bevételre is, amelyre a kispiacon tesz szert. Az asszony végül a piac megmentése érdekében a lakosság körében összegyűlt aláírásokat adta át Szirbik Imre polgármesternek.

A Mosolygósabb Régióért Egyesület elnöke, Dömsödi Teréz egy önálló színtársulat alakítása iránti javaslattal hozakodott elő abban a reményben, hogy a gazdasági helyzet előbb-utóbb javulni fog. Ha megvalósulna az elképzelés, munkahelyek is létesülnének általa – mondta. Meggyőződése: hosszú távon a színtársulat fenntartása csökkentené az önkormányzat kultúrára fordított kiadásait. Dömsödi Teréz regionális színházban gondolkodik, s mint ilyen, fellendíthetné Szentes idegenforgalmát is. Azt javasolta: a város a gázközművagyona után kapott összeget csoportosítsa át a Tóth József Színháztermet is magába foglaló épület beázásának a megszüntetésére.


Továbbá:
Gondolkodási időt kért a szolgáltató Szentesen
Szilveszterre elkészül a mozi
Szentesen már döntenének
Üres volt a játékbolt ezüstvasárnap
Uniós engedélyt kapott a Vasútépítő Kft.