Továbbjuthat a Hungerit-Szentes Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-16 | Szélpál László

Bár nehéz csoportba jutott a női LEN-kupában a Hungerit-Top Cop Security-Szentes, egyáltalán nem reménytelen a helyzete.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tegnapi számunkban már beszámoltunk arról, hogy a szentesi női pólócsapat az itáliai Volturnóval, a görög Patrasszal és a svájci Zürich gárdájával került a LEN-kupa F jelű kvartettjébe, melynek küzdelmeit az olaszországi Casertában rendezik január 12–14. között. A négy együttesből az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

– Nem kerültünk könnyűnek mondható csoportba, de nem is reménytelen a helyzetünk – jelentette ki Kocsis István, a Hungerit trénere. – Szakmailag mindenképpen pozitívan értékelem, hogy jó csapatok ellen játszunk majd.

Az ellenfelek feltérképezésére bő három hét áll a Kurca-partiak rendelkezésére, de már most is kiderítettek néhány dolgot.

– A Patrasz jó csapat, nem véletlenül végzett az Újpest-OSC előtt az első selejtezőkörben – magyarázta a szentesi szakember. – Mégsem félünk tőle, mert a mi együttesünk is van legalább olyan erős. A Zürichet nem becsüljük le, de a svájci női vízilabdát nem igazából jegyzik a nemzetközi porondon. A Volturnóról tudunk a legtöbbet, ugyanis náluk játszik Tóth I. Andrea és Tóth Noémi is. A 12 csapatos olasz bajnokságban nyolc forduló után mindössze egy ponttal sereghajtó. Ennek ellenére komolyan kell számolni vele, a hazai medence néha csodákra képes. Mindent mérlegre téve, úgy gondolom, a továbbjutást érő első két hely megszerzése hozható számunkra, pláne akkor, ha rendbe jön Szremkó Kriszta sérült válla.