Egymilliárd beruházásra Hozzáadás a gyűjtőhöz
Európán kívül is sikeres a Legrand Zrt.

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-14 |

Jó évet tudhat maga mögött Szentes egyik meghatározó üzeme, a Legrand Zrt., a dolgozók idén is kapnak 13. havi fizetést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A gyárban előállított termékek több mint nyolcvan százaléka külföldre kerül. Fotó: Tésik Attila
Jó évet tudhat maga mögött Szentes egyik meghatározó üzeme, a Legrand Zrt., a dolgozók idén is kapnak 13. havi fizetést. Stabilitásukat jelzi, hogy az utóbbi években nőtt az alkalmazottaik száma: míg 2005-ben mintegy 320-an dolgoztak a nemzetközi cégnél, az idén már 362 személyt foglalkoztatnak. Jövőre pedig azt tervezik, hogy 422 dolgozójuk lesz. A vezérigazgató, Károlyi László azt is elmondta a tegnapi tájékoztatón: az árbevételük tavaly 9,4 milliárd forint volt, 2006-ra pedig 12,9 milliárd várható. Jövőre ez a mutató elérheti a 17 milliárd forintot is.

Termékeik túlnyomó részét exportálják, például francia, olasz
piacokra, de gyártmányaikból az Európán kívüli országokba is jut. A következő évre azt tervezik, az áruk több mint kilencven százaléka külföldön talál vevőre. Elhangzott továbbá: az idén egymilliárdot fordítottak beruházásra, jövőre 1,4 milliárdot terveznek. Lapunknak elmondta a vezérigazgató: a fejlesztési összeg 80-85 százalékát az új gyártmányok előállításához szükséges technológiai eszközökre és gépekre fordították. Az üzemcsarnok tetőszerkezetének felújítása folyamatban van, erre húszmillió forintot költenek. Az is a sikereik közé tartozik, hogy kétszer nyerték el a Magyar Minőség Háza elnevezésű díjat.