Régi-új pályázó a Petőfi Szállóra Hozzáadás a gyűjtőhöz
Tavasszal akár el is kezdődhet a felújítás

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-08 | Balázsi Irén

Tavasszal akár el is kezdődhet a rossz állagú szentesi Petőfi Szálló felújítása, ha sikerül megegyeznie a szentesi önkormányzatnak a befektetőjelölttel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tavaszig még biztosan potyog a vakolat. Fotó: Gyenes Kálmán
A hét évig tartó jogi procedúra után minden akadály elhárult, hogy megmeneküljön a teljes pusztulástól az egykori Petőfi Szálló. Mint megírtuk: a szentesi önkormányzat azért pereskedett, hogy a tulajdonába kerüljön az épület. A több mint százéves műemlék rendbehozatala azonban belekerül kétmilliárdnyi forintba, ekkora összeget nem tud előteremteni az önkormányzat. Ezért is hozott olyan határozatot még az előző képviselő-testület, hogy közbeszerzési pályázatot ír ki az épület felújítására. A döntés értelmében a befektetőtől azt várja a város: renoválja a volt szállodát, és működtesse is azt eredeti rendeltetésének megfelelően. Cserébe az önkormányzat 40-50 évre bérbe adja az ingatlant a beruházónak.

A közbeszerzési pályázatot még az előző ciklusban meghirdette a város, és akadt is jelentkező. Az eljárást azonban felfüggesztette a helyi közbeszerzési tanács, mert szakértők véleményét kérte ki azért, hogy az önkormányzat érdekeinek leginkább előnyös ajánlatot fogadja el a döntésre jogosult testület. Közben visszalépett az a társaság, amely beadta a pályázatát a Petőfi Szálló felújítására és majdani üzemeltetésére.

A város ezért még egyszer kiírta a közbeszerzési pályázatot. A polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodavezetője, Szilvássy Árpádné lapunk érdeklődésére elmondta: több cég is érdeklődött a felhívás megjelenése után, de az adott határidőre egy ajánlattevő jelentkezett. A közbeszerzési eljárást egyébként két szakaszban bonyolítják majd. A befektetőjelöltnek az első ütemben azt kell bizonyítania, hogy rendelkezik a beruházáshoz szükséges kondíciókkal.

Második körben következik az úgynevezett versenypárbeszéd, miszerint a város kiadja a renoválásra váró épület dokumentációját a kivitelező aspiránsnak. A közbeszerzési folyamatnak előreláthatólag jövő tavasszal lesz vége, s ha sikeresen zárul, kezdődhet is a lerobbant épület tatarozása. Most is ugyanaz a társaság adta be a pályázatát, mint amelyik az első felhívásra.


Továbbá:
Portánként csak öt disznó röföghet
Megismerhetik a pályázatokat
Kínai gyógyítás: a megtűrt tudományok közé tartozik
Rúzsa Magdi varázsolt
Kétszázmilliós műveseállomás