Omlik a szentesi kapitányság fala Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nem tudni, mikor jut pénz a felújításra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-04 | Blahó Gabriella

Nyolcvanmillió forintra lenne szükség a szentesi kapitányság épületének felújításához. A rendőrség jövőre országosan mindössze 300 milliót költhet épületeinek rekonstrukciójára, így várhatóan nem jut pénz a szentesi kapitányságra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az épületen kívülről is látszik: volna munka bőven. Fotó: Blahó Gabriella
Tavasszal új helyre költözött a makói rendőrség, a belügyminisztérium támogatta a Csanád vezér téri épület felújítását. Akkor arról lehetett hallani, hogy Csongrád megyén belül a makói kapitányság után a szentesit újítják fel – még idén októberben. Szó sincs arról, hogy a szentesiek új helyre költöznének, viszont régóta várat magára egy kiadós felújítás. Az épület egyik oldalán több négyzetméteren leomlott a vakolat, a teljes homlokzatot újra kellene vakolni, a folyosókon ki kellene cserélni a padlót és valamennyi ablakot, mert a keretek szétrohadtak.

– Energiatakarékossági szempontból is szükség volna a felújításra, ám arra jövőre sem jut pénz – mondta Ozvald Imre. A megyei kapitányság gazdasági igazgatója elmondta: ősszel szerették volna kijavítani az épület hibáit, ám arra a központi keretből nem kaptak támogatást. Szinte reménytelenné teszi a helyzetet, hogy 2007-ben az egész ország valamennyi kapitányságán összesen 306 millió forintot lehet költeni felújításokra – ebből pedig valószínűleg nem jut Szentesnek. Ozvald Imre azt mondta, a külső homlokzatot feltehetően ki tudja javítani a megye saját költségvetéséből, ám azt egyelőre nem tudni, mikor tudják teljes egészében felújítani a kapitányság épületét.


Továbbá:
Rúzsa Magdi varázsolt
Kétszázmilliós műveseállomás
A szentesi lelkipásztort ügynöknek akarták beszervezni
A kispiacokat is utoléri az unió szigora Szentesen
Siker az interaktív tábla