Lejtett a pécsi medence Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-04 | Szélpál László

A jóval esélyesebb Pécs otthonában helytállt a Legrand-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata, csak a hajrában maradt alul.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pécs - Legrand-Szentes 15-12
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Pécs, 100 néző. Vezette: Németh A., Petik.
Pécs: Gárdonyi – Surányi 2, BÓBIS 3, BABAY 4, Czigány 2, Ágner, DE BLASIO. Csere: KÓSZ (kapus), PETŐVÁRY 4, Lukács D., Pataki, Kollár, Ridzyk. Edző: Ambrus Tamás.
Szentes: HORVÁTH T. – Szabó T., Torday 3, Acsimov, NÉMETH D. 2, Vígh 1, PAPP 2. Csere: Józsa 1, Gábor, Baranyi 2, Döbrőssy 1. Edző: Berki András.
Gól emberelőnyből: 16/7, ill. 14/5. Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

A közvélemény jóformán semmi esélyt nem adott a szentesiek pontszerzésére. Aztán úgy alakult végig a meccs, hogy az akár döntetlennel is zárulhatott volna. Mégpedig azért, mert a vendégek remek teljesítményt nyújtottak. Úgy látszik, jót tett a Kurca-partiak önbizalmának az egy héttel ezelőtti OSC-vel szembeni diadal. Vígh találatával ők szerezték meg a vezetést, majd fej fej mellett haladtak a csapatok. A második negyed végéig egyik társaság sem tudott két góllal elhúzni.

Papp volt a legjobb

Húszéves kora ellenére felnőtt a feladathoz. A mezőnyben fegyelmezetten játszott, az emberelőnyös szituációkban pedig fel merte vállalni a lövést. Két gól lett a jutalma Papp Gábornak, a Szentes legjobbjának.

A fordulást követően sem volt gond a legrandosok hozzáállásával, fegyelmezetten játszottak, a sok kiállítás sem elsősorban az ő bűnöknek róható fel... A záró felvonásban is a játékvezetők „játszották a főszerepet", 14–12-es hazai vezetésnél a vendégek kétszer is kettős emberelőnybe kerültek, de a sípmesterek mindkétszer láttak, vagy látni akartak valamit, a dolog vége az lett, hogy kontrafaultot fújtak, a pécsiek kapták meg a labdát. Ráadásul a biztonság kedvéért a befejezés előtt nem sokkal büntetőt is lőhettek. Na így lett 15–12.

Berki András: – Az eredmény ellenére megzavart bennünket az „egyérintős" vízilabda. Úgy érzem, még így is izgalmas mérkőzést tudtunk játszani.

További eredmények: Újpest–Vasas 7–11, FTC–Domino-BHSE 13–19, Neptun–Szolnok 10–13, Eger–BVSC 19–8, Pécs–Neptun 21–9.