Siker az interaktív tábla Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nincs kréta a szentesi református iskolában

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-12-01 |

A szentesi oktatási intézmények közül most még csak a Kiss Bálint Református Általános Iskolában használnak a tanórákon interaktív táblákat az úgynevezett kompetencia alapú oktatási program keretében.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A diákok játszva tanulnak az interaktív táblán. Fotó: Tésik Attila
A szentesi oktatási intézmények közül most még csak a Kiss Bálint Református Általános Iskolában használnak a tanórákon interaktív táblákat az úgynevezett kompetencia alapú oktatási program keretében. A korszerű taneszközök beszerzésére és a projekt alkalmazására 18 millió forintot nyert pályázaton a Karikó-Tóth Tibor igazgató vezette intézmény. Jelenleg öt oktatótábla működik az iskolában, ahol az eddigi tapasztalatok alapján nagyon kedvelik a diákok a hagyományos oktatást felváltó új módszert, amellyel önállóan képesek ismereteket szerezni.

Dimákné Sebők Veronika németóráján azt láttuk, hogy nyoma sincs a táblának meg a krétának. Volt ellenben laptop, projektor és aktív tábla. A német nyelvű szöveg a kivetítőn arról kérdezte a nyolcadikos tanulókat, hogy földrajzilag hol helyezkednek el a különböző országok. A jelentkező tanulók pedig tollal rajzolták az interaktív táblára a megoldást. Ha nem jól sikerült, letörölték a helytelen választ. Ez az új pedagógiai módszer a cselekvésből indul ki, és gondolkodásra nevel. Az egyházi iskolában egyébként nemcsak idegen nyelvet tanítanak a segítségével, hanem például magyart, matematikát és földrajzot is.

Az utóbbiról az igazgató azt említette: megjelenítették a táblán Európát üresen, s a földrészhez tartozó országokat pedig egy csomóba rakták. A diákok ügyesen megtalálták mindegyik helyét az öreg földrészen. Hozzátette: a kompetencia alapú oktatásnál – ez a képességek, készségek fejlesztését, alkalmazásképes tudás középpontba helyezését jelenti – nincs fegyelmezési probléma, pedig csoportmunka folyik a tanórákon.


Továbbá:
A kispiacokat is utoléri az unió szigora Szentesen
Az ágyszámcsökkentés a szentesi kórházat is érinti
Egyelőre nincs nővérhiány Szentesen
Fizetni kell majd a parkolásért Szentesen
Megnyílik Kádár Jánosék egykori vadászterülete