Megvan az első siker Hozzáadás a gyűjtőhöz
Megszerezte első győzelmét a Legrand-Szentesi VK

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-27 |

A férfi vízilabda OB I hatodik fordulójában megszerezte első győzelmét a Legrand-Szentesi VK, amely így elkerült a sereghajtó pozícióból.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentes - OSC 7-6
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Marjay, Vojvoda.
Szentes: HORVÁTH T. – Torday, Németh D. 1, Acsimov, Szabó T., Papp G., VÍGH 3. Csere: Gábor, Józsa, Baranyi 1, Jaksa, DÖBRŐSSY 2. Edző: Berki András.
OSC: Tory – Takács, HANGODY L. 2, Petik 1, Garádi, Szőcs, Ferkó. Csere: Bánhidy, Ürögi, IBOLYA 1, Tiba, Balla 1, Hangody Gy. 1. Edző: Bíró Attila.
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 10/3.

Rendkívül elszántnak mutatkoztak a hazaiak a bemelegítéskor. Pedig hatalmas volt rajtuk a teher, mindenki győzelmet várt tőlük. Olyan gárda ellen, amely egy hete nyolc góllal átgázolt az MK-ban a legjobb négy közé jutott Szolnokon. Győzelmet vártak, mert bár ténylegesen gyengült a nyáron a Legrand kerete, annyira viszont nem, hogy neki keljen a sereghajtó pozíciójában tetszelegni. Azért gyorsan tegyük hozzá, az első öt fordulóban kizárólag olyan együttesekkel csatázott, amelyek a legutóbbi évadban az első hat között végeztek.

Döbrőssy, a merész

A mindössze 21 esztendős Döbrőssy Viktor azért lett csapata legjobbja, mert két olyan szituációban is merészet döntött, ami hatalmas rizikót jelentett. A kapásgólja is szép munka volt, de hőssé akkor avanzsált, amikor négy másodperccel a vége előtt megszerezte a Legrand első győzelmét érő találatot.

Az ideges hazaiak az első negyedben pontatlanul, fegyelmezetlenül (emberelőnyben nem a megbeszélt figurákat játszották meg) pólóztak. Az „eredmény" sem maradt el, két góllal elhúztak a fővárosiak. Magukkal toltak ki, mert így már csak három negyedük maradt a hőn áhított első győzelem megszerzésére. Aztán ebből lett mindössze egyetlen egy, az utolsó, amelyet 4–4-gyel kezdtek a felek. Azonban hiába jutott kétszer is előnyhöz a Szentes, az OSC válasza sem maradt el. Mindössze 21 másodperc volt hátra a találkozóból, amikor Döbrőssy a saját kapuja előteréből elindult a jobb oldalon. Mintha Thorpe úszott volna fénykorában, a „partizán akció" végén, miután visszakapta a labdát Papptól, irgalmatlanul bevágta a labdát – a győztes találatot! – Tory kapujába. Négy másodperccel a végső dudaszó elhangzása előtt! Csoda-e, hogy Berki edző örömében leguggolt és a betont verte a kezével?
Berki András: – Borzasztóan kezdtünk, a sírból hoztuk vissza a győzelmet.