Díjemelésre nem szavaz az ellenzék Hozzáadás a gyűjtőhöz
Békességre intettek a függetlenek Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-25 | Balázsi Irén

Civakodás helyett együttműködő magatartást szorgalmazott két független képviselő is a szentesi önkormányzati testület tegnapi ülésén. Az ellenzékiek kinyilvánították, hogy egyetlen előterjesztést sem szavaznak meg, amely a lakosság terheit tovább növeli.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Négy évig leszünk itt bezárva, vegyük egymást emberszámba – kezdte napirend előtti hozzászólását Ollai Istvánné független képviselő a szentesi önkormányzati testület tegnap tartott első munkaülésén. Azt taglalta: három ciklusbeli tapasztalata alapján nehezményezi, hogy a városi ünnepségeken, koszorúzással egybekötött megemlékezéseken mindig csak néhány képviselő „cselleng". Ha a testület tagjai nem jelennek meg, akkor hogyan várnák el a lakosságtól a részvételt? – kérdezte. Azt kérte a képviselőtársaitól: ne civakodjanak. Bácskainé Fazekas Márta a gondolatsort folytatva azt mondta, hogy szeretné együtt látni a város vezetőségét a különböző rendezvényeken. Ha nem ez történik, számára ennek az üzenete az: konfliktushelyzet vagy versengés van. Ennek feloldására az együttműködő magatartást javasolta, hozzátéve: nem is mondhatott mást az Együtt Szentesért képviselőjeként. A testület tagjai egyperces néma felállással adóztak a város nemrégiben elhunyt két köztiszteletben álló személyisége, Ferwagner Péterné dr. pedagógus, korábbi helyhatósági képviselő és a Pro Urbe-díjjal kitüntetett Rózsa Gábor mérnök-muzeológus emlékének. A fideszes Kozák János arról tájékoztatott, hogy frakcióvezetőjüknek Dongó Lászlót választották meg.

Olvasható menetrend

A Tisza Volán januártól 11 százalékos tarifaemelést kért a helyi tömegközlekedésre, amelyet elfogadott a testületi többség. A fideszes Halmai István viszont szóvá tette, hogy az autóbusz nem várja meg a Pestről érkező egyetlen esti gyorsvonatot. Mint mondta: üresen elmegy a busz, majd 3 perc múlva megérkezik a vonat. Mező István, a Volán képviselője emberi mulasztásnak nevezte az esetet, hozzátéve: reméli, hogy nem mindig így történik. Móra József javaslatára pedig azt mondta, hogy a buszmegállóknál belátható időn belül kicserélik a menetrendi táblákat, és azokon szemüveg nélkül is olvasható lesz az indulás időpontja.

A közterület-használati díjakról szóló rendelet módosítása kapcsán Dongó László bejelentette: a frakciójuk semmit sem támogat, ami a lakosság terheit tovább növeli. A víz- és a csatornadíjak emeléséről szóló előterjesztésről Kozák János úgy vélekedett: az elavult szennyvíztisztító korszerűsítése érdekében mindent meg kell tenni, hogy a lakosságra a szolgáltató cég ne hárítsa át a vízterhelési díjat a későbbiekben. A jelenlegi telepről ugyanis szennyezett víz kerül a Tiszába, ezért a csatornaprogram befejezése után már bírságot kell fizetni. Ebből pedig az következik szerinte, hogy a vízmű emelni fogja megint a csatornadíjat.

Furcsának tartotta az MSZP-s Móra József Kozák hozzáállását a témához, miszerint megmondja, hogy fejleszteni kell a szennyvíztisztítót, de nem jelöli meg a többmilliárdos beruházás forrását. Szirbik Imre polgármester a pengeváltást azzal egészítette ki, hogy megkezdődtek a tisztítótelep tervezési munkái. Azt viszont jó tudni: az uniós támogatások mellé negyvenszázalékos önrészt kell vállalnia a városnak.


Továbbá:
Aláírásokat gyűjtenek a főtéri társasházban
Csodadaru emeli az Uzsgyit
Lefokozzák a szentesi dandárt
Szárad a medence, árad a meleg a kabinokban
Gullay Mihály még ma is repül