Öt évig tart majd a biztonság Hozzáadás a gyűjtőhöz
Lakást kapott Szentesen a három gyerekét egyedül nevelő anya

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-25 | Blahó Gabriella

Három évig várt önkormányzati bérlakásra Téglás Magdolna – de nem hiába: egy hete beköltözhetett. Az albérletért eddig 41 ezer forintot fizetett, a bérlakásért most 5 ezret, ami azért jelentős könnyebbség. Öt évig lakhat a család az új otthonban. Szentesen is több a jogos igény, mint az odaadható bérlakás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Rebeka, Zsanett és Laura édesanyával, Magdolnával az új otthonban. Fotó: Blahó Gabriella
Hónapokkal ezelőtt írtunk a szentesi Téglás Magdolnáról, aki akkor nehéz helyzetéről számolt be. Albérletben lakott három gyermekével, és úgy érezte, semmi más nem fordíthat élete menetén, csak az, ha önkormányzati bérlakást kap – így ugyanis sokkal könnyebben élhet. A három lányát egyedül nevelő édesanya havonta 41 ezer forintot fizetett albérleti díjként, és ezen felül természetesen a rezsiköltséget. A két és fél éves Laurával gyesen lévő Magdolna szüleire támaszkodva vészelte át ezt az időszakot, mígnem a minap örömhírt kapott: az önkormányzat bérlakást ad számára.

Egy hete költözött be a család a Szabadság téri otthonba, ahol öt éven át lakhatnak. Havonta mindössze ötezer forintot kell fizetniük, ami azért jelentős könnyebbséget jelent. A negyedik emeleten lévő tetőtéri lakások egyedi gázfűtésesek, így az ott lakók maguk szabályozhatják a hőmérsékletet. Magdolnáéknál feltehetően több jut majd a karácsony esti asztalra, mint az előző években. A tizenkét éves Zsanett és az ötéves Rebeka is nagyon örül az új lakásnak, a házban pedig máris új barátokra leltek.

Az asszony három évig szerepelt a lakásra várók sürgősségi listáján.
Az önkormányzati bérlakások száma az igényekhez képest még mindig alacsony, ezért a városházán kifejezetten a rászorultság szempontjai alapján utalják ki a lakásokat. Báthory István, a lakásügyi csoport munkatársa azt mondta, a többgyermekes, s a gyermekeiket egyedül nevelő szülők elsőbbséget élveznek. A negyvenhét négyzetméteres, kétszobás otthon pedig a jelek szerint tényleg nagy segítség a szentesi család számára.


Továbbá:
Díjemelésre nem szavaz az ellenzék
Túlterhelt lett a szentesi zöld járat
A szentesi orvosok nem dolgoznak 20 ezerért
Szentes kerékpárútra pályázik
Klórgázmérgezés után vádemelés