Beton: most a Fradi legyőzésén a sor Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-24 |

A vízilabda OB I-ben holnap mindhárom Csongrád megyei csapat kiemelt fontosságú mérkőzést játszik. A férfiaknál a Szeged Beton VE az FTC-t, a Legrand-Szentes pedig az OSC-t fogadja 18 órakor. A nőknél a Hungerit-Top Cop Security-Szentes egy hét leforgása alatt immár másodszor csap össze a Domino-BHSE-vel – csak ezúttal a fővárosban, 16 órától.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még csak a hatodik fordulóra kerül sor szombaton, de a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata immár az ötödik rangadójára készül. A címvédő Honvédtól és a Vasastól ugyan kikapott, de az Egert 7–4-re, az Újpestet pedig 9–5-re legyőzte. Most a Fradi két vállra fektetésén a sor.

– Eddig pozitívan jöttünk ki a rangadókból, azon leszünk, hogy a Fradi ellen tovább folytassuk ezt a sorozatot – jelentette ki Gyöngyösi András, a Szeged edzője. – A zöld-fehérek játékosállománya ugyan az előző évadhoz képest gyengült, de nem annyira, hogy bárki is leírhatná. Nem véletlenül áll a tabella harmadik helyén, bár az is igaz, hogy velünk ellentétben eddig elkerülték a rázósabb összecsapások. Somossy József kollégám remekül összerakta új csapatát, amelybe a távozók után is kerültek jó játékosok. Elég csak megemlíteni Vindisch, Dávid, Kállay, vagy éppen Németh Zsolt nevét. Az Újpestnél erősebbnek tűnnek, de mi jobbak vagyunk, az elmúlt években a mostaninál jóval erősebb Ferencvárost is legyőztünk már, nem is egyszer. A lilák elleni elmúlt heti összecsapáson minden külső körülményt kiiktattunk a játékunkból, most is így kell cselekednünk. Ha ezt a meccset is hoznánk, akkor nagyon szép és eredményes első kört produkálhatnánk, nem beszélve arról, hogy győzelmünk a Nervi elleni LEN-kupa-nyolcaddöntőre is jó hatással lenne. Csak azt sajnálom, hogy a Veszprém–Pick kézilabda-rangadóval egy időben játszunk, de reménykedem abban, hogy a pólót szerető szurkolóink holnap is velünk lesznek és biztatnak bennünket.

A Szegedben sajnos nem akar javulni a sérültek állapota. Barátnak a fájós vállán MRI-vizsgálatot végeztek, a pótlását megoldandó az edzéseken Szegi Zoltán segítette ki az együttest. Éles ujjatörése is aggasztó, erősen kérdéses a játéka.

A Legrand-Szentes elérkezett ahhoz a mérkőzéshez, amelyen végre mutatkozik esély a győzelemre. A Domino, a Vasas, az Eger, az Újpest és az FTC más kategóriát képviselt, az OSC viszont verhető, pláne a ligeti uszodában.

– Nyerhetünk, nyerni is akarunk, de ez csak akkor sikerülhet, ha a találkozó súlyának, jelentőségének megfelelően játszunk, ha a csapat valamennyi tagja maximális, vagy legalábbis a maximálishoz közeli teljesítményt nyújt – nyilatkozta Berki András tréner. – Riválisunk egy hete 12–4-re lelépte a Szolnokot, amikor ezt olvastam a teletexten, azt gondoltam, elírás történt... A lecke fel van adva, mert a fővárosiak jobbak, mint a legutóbbi bajnokságban, azóta mi viszont gyengültünk. Nem valami jó érzés a sereghajtó szerepében tetszelegni, remélem, a találkozót követően már nem velünk zárul a tabella. Lelkes közönségünk segítségével muszáj nyernünk!

A hazaiak közül csak a beteg Herczeg Györgyre nem számíthat a szakvezetés.

Az elmúlt szombaton hatalmas bravúrt végrehajtva a Hungerit-Top Cop Security-Szentes női vízilabdacsapata a ligeti uszodában legyőzte a négy világbajnokkal felálló címvédő Domino-BHSE-t. A sorsolás szeszélye folytán a fővárosiaknak már holnap megadatik a reváns lehetősége. Molnár Anett, a szentesiek kitűnősége – aki egy hete három gólt szerzett – természetesen másként közelítette meg a „visszavágót".

– Vetélytársunk edzőjét, Györe Lajost jól ismerem, hiszen öt évig voltam a játékosa az utánpótlás-válogatottban, biztos, hogy új taktikán töri a fejét – mondta az átlövő. – Hatalmas meccs várható, amelyen be akarjuk bizonyítani, hogy szentesi győzelmünk nem kicsúszott eredmény volt. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy megint szerzünk pontot, pontokat.