Folytatódik Farkas Helga keresése Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az elrabolt szegedi ány édesapja meg akarja oldani ügyet

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-20 |

Egyelőre bizonytalan, mikor kezdheti meg a 15 éve elrabolt és valószínűleg meggyilkolt lánya holttestének felkutatását Farkas Imre. Az egyik szóba jöhető helyszín a Szentes melletti pankotai mezőgazdasági társaságé, tulajdonosa azonban egy hónapja nem ad engedélyt a keresésre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Palatinus Gábor azt mutatja, hol találták meg a fejbe lőtt Juhász Benedek holttestét Fotó: Tésik Attila
A 15 éve elrabolt szegedi Farkas Helga egyik elrablójának a holttestét Szentes közelében, egy csatornában találták meg. Juhász Benedeket fejbe lőtték. A rendőrség feltételezése szerint Juhásszal barátja és bűntársa, Cs. József végzett 1995-ben. A férfit „csak" a 18 éves szegedi diáklány elrablásában mondták ki bűnösnek. Tíz évre elítélték, a gyilkosságot nem tudták rábizonyítani.

Cs. József szerint azért, mert nem is ő ölte meg Juhász Benedeket, sőt idén nyáron, kiszabadulása után azt mondta, Farkas Helga elrablásához sem volt köze.

A feleség a koronatanú

A lány családtagjainak és a rendőrségnek viszont változatlanul az a véleménye, hogy Farkas Helgát Cs. József és Juhász Benedek rabolta el, ők tartották fogva a lányt egy orosházi garázsban, ők követeltek 500 ezer márkát a családtól, és ők végeztek vele.

Az ügyészség Juhász Benedek meggyilkolásával is Cs.-t vádolta. A vádirat szerint Cs. József azért végzett bűntársával, hogy ne köthessen vádalkut, és ne vallhasson rá a Farkas Helga-ügyben. A vád koronatanúja Juhász felesége volt, aki azt állította, férje többször mesélt Farkas Helga elrablásáról, elmondta neki, hogy a lányt Cs. Józseffel együtt rabolták el.

Nincs bizonyíték

A Legfelsőbb Bíróság a Csongrád Megyei Bírósággal ellentétben az emberölésben nem találta megalapozottnak a vádat. Cs. Józsefet hat éve csak társtettességben elkövetett személyi szabadság megsértése és zsarolás bűntettében mondták ki bűnösnek. (1991-ben a Btk.-ban még nem szerepelt az emberrablás.) Jó magaviselete miatt a nyáron kiszabadult.

Arra, hogy Farkas Helga gyilkosság áldozata lett, nincs bizonyíték, mivel holtteste nem került elő. A Farkas család abban egyetért a rendőrséggel, hogy a lány valószínűleg már nem él, éppen ezért szeretnék megtalálni és eltemetni. Persze valamennyire megnyugodnának, ha Helga gyilkosát is elfognák és elítélnék. Mivel az ügyben nem került elő új adat, bizonyíték, a nyomozást évekkel ezelőtt lezárták.

A lány szülei azonban nem adták fel, Palatinus Gábor segítségével mindenáron meg akarják találni lányuk holttestét. Palatinus már az első naptól részt vett a Farkas Helga-ügy nyomozásában. A volt rendőrtiszt a nyugdíjba vonulásáig számos nagy ügy felderítésében részt vett, többek között döntő szerepe volt a balástyai sorozatgyilkos elfogásában.
Farkas Imre alig egy hónapja levélben fordult a Pankotai Agrár Zrt. tulajdonosaihoz, vezetőihez. Kérte, engedélyezzék, hogy területükön kutassanak. Farkas és Palatinusz szerint ha Juhász Benedek holttestét a gyilkosa ott ásta el, elképzelhető, hogy Helga holttestét is azon a környéken rejtették el.

Elzárkóznak a kérdések elől

A mezőgazdasági társaság vezetői egyelőre nem válaszoltak Farkas Imrének. A cég vezérigazgatója, Földi János lapunknak azt mondta, semmitől sem zárkózik el, de ebben az ügyben ne őt, hanem a rendőrséget (?) keressük. Földi arra emlékezett, hogy „egy fiatalember holtteste" az egyik, területüket átszelő csatornából került elő, de további kérdéseink elől elzárkózott.



Továbbá:
Olcsóbbak a ''bedőlt'' autók
A fűzős kényelmesebb, mégis a csatos megy
Karácsonyra vásárváros
Ígérték, de nem jöttek el az olaszok
Panelfelújítások és számlák