Vallottak a szentesi képviselők Hozzáadás a gyűjtőhöz
Páncélszekrényben őrzik a városatyák vagyonnyilatkozatát

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-16 | Balázsi Irén

A szentesi képviselő-testület tagjai közül Horváth Istvánnak van a legtöbb ingatlana. A Legrand egykori vezérigazgatója a nagy értékű ingóságok között egy 1969-ben vásárolt Simson motorkerékpárt és egy felfújható gumicsónakot tüntetett fel a vagyonnyilatkozatába. Bácskainé Fazekas Mártának nincs ingatlana, a takarékban elhelyezett megtakarítása 450 ezer forint.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Törőcsik Zoltán, Dongó László és Hornyik László az előző ciklusban is készített vagyonnyilatkozatot, Sipos Antal most először Fotó: Vidovics Ferenc
Páncélszekrényben őrzik a szentesi városházán az októberben megválasztott képviselők vagyonnyilatkozatát, amelybe bárki betekinthet. A 24 tagú testületből a legmagasabb havi bruttó jövedelme Szirbik Imre polgármesternek van, akinek az országgyűlési és a megyei képviselői illetményével együtt bruttóban több mint 1 millió 200 ezer forint a javadalma havonta. Nincs viszont jövedelme a nyilatkozat szerint Horváth Istvánnak, Törőcsik Zoltánnak és Varga Árpádnak, akiknek semmi sem szerepel a foglalkozás és munkahely rovatban.

A legtöbb ingatlannal Horváth István rendelkezik, még akkor is, ha azok túlnyomó részének csak felerészben tulajdonosa. A Legrand Rt. egykori vezérigazgatója a '80-as években építtetett egy házat, van továbbá több beépítetlen területe, zártkertje, négy garázsa és szántója. Autója nincs, van ellenben egy 1969-ben vásárolt Simson motorkerékpárja és egy 4 személyes felfújható gumicsónakja. Bevallása szerint a pénzkövetelése szerződés alapján húszmillió forint, a tartozása pedig hatmillió.

A gépkocsikat illetően vannak új szerzemények: Szirbik Imre vett az idén egy Ford Focust, Kozák János Opel Astrát, Halmai István Hyndai Accentet, míg Baranyi Imre egy Ladát. A cukrászmester Füsti M. Lajosnak, a boltban alkalmazottként dolgozó Sipos Antalnak és a kertészmérnök Törőcsik Zoltánnak van teherautója. A gimnázium igazgatójának,
Az egyik legalacsonyabb és a legmagasabb jövedelmű képviselő: Ollai Istvánné és Szirbik Imre polgármester Fotó: Vidovics Ferenc
Bácskainé Fazekas Mártának se ingatlana, se nagy értékű ingósága nincs, a takarékban elhelyezett megtakarítása 450 ezer forint. A direktori fizetése bruttóban mintegy 320 ezer forint havonta.

Két ügyvéd van a testületben: Demeter Attila havi jövedelme bruttó 200 ezer, Rébeli Sz. Tamásé pedig 300 ezer forint. Mindketten öt-öt millió forinttal tartoznak a banknak. Ötszázezer forint a megtakarítása a volt rendőrkapitánynak, Földvári Nagy Istvánnak, aki hitelbiztonsági menedzserként bruttó 230 ezer forintot keres havonta. A címzetes középiskolai igazgató, Dongó László tanárként bruttó 318 ezer 580 kap havonta. Nincs máshonnan jövedelme a nyugdíjas Ollai Istvánnénak és Zoltai Gábor Lászlónak. Az előbbi vagyonnyilatkozatában egy lakóház és egy 2004-ben vásárolt Suzuki szerepel, az utóbbi pedig felerészben tulajdonosa egy 98 négyzetméteres lakásnak.


Továbbá:
Városi médiumok, felelős szerkesztők
Aláírásokat gyűjtenek a főtéri társasházban
Csodadaru emeli az Uzsgyit
Lefokozzák a szentesi dandárt
Szárad a medence, árad a meleg a kabinokban