Akik nem panaszkodnak Hozzáadás a gyűjtőhöz
Bakos András jegyzete

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-15 |

"Többen is vannak, s nem csak az üzleti szférából érkezett jobboldali politikusok között, akik úgy gondolkodnak: nincs az államnak olyan szervezete, hivatala, amit ne lehetne hatékonyabbá tenni, és végül is mindegy, ki nyúlt hozzá ehhez a monstrumhoz, csak csinálja már."
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy rossz szót nem mond a baloldali kormányra a megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának új, jobboldali elnöke. Akkor sem, ha azt kérdezzük tőle, mit szól ahhoz, hogy a megyei önkormányza-
toknak kevesebb pénzt ad a kormány. Ez legalábbis szokatlan. Pedig nem sok öröm érte az önkormányzati politikusokat az elmúlt egy hónapban. Kiderült például, a kormány több mint nyolcezerrel akarja csökkenteni a finanszírozott kórházi ágyak számát.

A pénzt ugyan az OEP adja a működtetéshez, az átszervezésről, az osztályok összevonásáról, az emberek elbocsátásáról mégis helyben kell majd határozni. És másként hat a közvéleményre egy ilyen döntés itt, a Dél-Alföldön, megint másképp a Dunántúlon, ahol jóval több a munkalehetőség. A megyei közgyűlés szintén jobboldali elnöke elhárítja a kérdést: van-e benne indulat. Véleménye nyilván mindkettőnek van, különben nem indultak volna a választásokon a jobboldal listáján. Azt mondják, a készen kapott helyzetet meg kell oldani, és meg is lehet.

Ilyen egyszerű lenne?

Többen is vannak, s nem csak az üzleti szférából érkezett jobboldali politikusok között, akik úgy gondolkodnak: nincs az államnak olyan szervezete, hivatala, amit ne lehetne hatékonyabbá tenni, és végül is mindegy, ki nyúlt hozzá ehhez a monstrumhoz, csak csinálja már. Úgy gondolkodnak, lehet, a kormány rosszul végzi a dolgát, de ez majd kiderül – ki kell végre világosan derülnie –, és akkor majd jönnek rátermettebbek. A fő az, hogy itt ők ne valljanak szégyent, amikor azt próbálják bebizonyítani, hogy a saját posztjukon minden körülmények között állják a versenyt.

A következő hetekben, hónapokban eldől, hogy ez a hozzáállás mennyiben köszönhető a politikába tévedt ember naivitásának, és mennyiben a tapasztalatnak.

Lehet, hogy a jövő most tényleg elkezdődött.



Továbbá:
Kegyelmes úr
Kitömött sas
A fűrész lenyomata
Árulkodó gágogás
Pufferzóna