Az OSC az esélyes a bajnokin Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-15 | Szélpál László

Ma 18 órakor a Hajós Alfréd-uszodában a nyáron válogatott játékosokkal erősödött Újpest-OSC-vel játszik bajnoki mérkőzést a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kijut a jóból mostanság a szentesi női pólócsapatnak. Egy hét leforgása alatt a három legjobb gárda ellen játszott, illetve játszik a bajnokságban. A Dunaújvárostól hazai medencében kikapott 9–7-re, holnap az Újpest-OSC-vel csap össze a fővárosban, szombaton pedig fogadja a címvédőt, az európai Szuperkupa friss győztesét, a Domino-BHSE-t.

– Húzós sorozat, az egyszer biztos – ismerte be a szentesiek világbajnoka, Tóth Andrea. – Az Újváros elleni meccs már elment, mit tehetünk mást, megpróbálunk javítani, de ez nem lesz könnyű. Csak úgy képzelhető el, ha a csapatból nem csupán egy-két ember, hanem legalább három-négy nyújt kiemelkedő teljesítményt.

Az alapszakasz első körében az Újpest-OSC 17–12-re nyert a ligeti uszodában. Ha ebből az eredményből indulunk ki, hát...

– Azon a találkozón a védekezésünk siralmas volt, leblokkoltunk, rövidzárlat keletkezett a csapatban. Nyugodtan utazhatunk a „visszavágóra", mivel nem mi vagyunk a favoritok, nem bennünket nyom az esélyesség terhe. Amennyiben felszabadultan, de egyben fegyelmezetten pólózunk, ha a fórokat viszonylag jó százalékban értékesítjük, akkor akár pontot is szerezhetünk.

A napokban nevezték ki a női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitányát, Godova Gábort. Andrea nem rejtette véka alá az erről alkotott véleményét: ő kifejezetten örül a szakember érkezésének.
– Jól ismerem, három esztendővel ezelőtt, már edzettem nála fél évig. Remek edzőnek tartom, nagy lökést adhat a női pólónak, mert Szilágyi Péterrel nem jó irányban haladtunk. Gondolom, minden szóba jöhető kerettag tiszta lappal indul nála. Ha sorozatban jó teljesítményt nyújtok, a jövőben is ott lehetek a válogatottban.