Kollégái sajnálják az elítélt Geönczeöl Tibort Hozzáadás a gyűjtőhöz
A többség hallgat a szentesi kórházban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-15 | Balázsi Irén

A szentesi kórház baleseti sebészeti osztályán tegnap a megkérdezettek többsége nem kívánt véleményt mondani Sólyom László kegyelmi határozatáról. A nyilatkozók viszont egybehangzóan állították: dr. Geönczeöl Tibornak is kegyelmet kellett volna adni. A baleseti sebész igazságtalannak érzi, hogy neki nem engedték el a börtönbüntetést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A jogerősen elítélt két szentesi orvos érdekében indított aláírásgyűjtési akció fő szervezője, Garai Ferencné tegnap nem kívánta minősíteni Sólyom László kegyelmi döntését. Ismeretes: a köztársasági elnök dr. Kovács Ágnes egykori kórházigazgató börtönbüntetését két évre felfüggesztette, dr. Geönczeöl Tibor baleseti sebész börtönbüntetését pedig három esztendőről egy évre enyhítette. Garainé csupán annyit közölt: nagyon drukkoltak mindkettőjüknek, és örülnek annak, hogy talán az általuk összegyűjtött közel hatezer aláírást is figyelembe vette az államfő döntésekor.

Tegnap jó néhány orvost és szakdolgozót megkérdeztünk a szentesi kórház baleseti sebészeti osztályán arról, hogyan vélekednek az államfő kegyelmi határozatáról, de legtöbben határozottan elzárkóztak, nem kívántak véleményt mondani. Csak kevesen vállalták a nevüket és véleményüket. Dr. Badó Csaba a kevesek egyike volt. – Ha az egyik
A baleseti sebész szerint igazságtalan Sólyom László döntése

A szentesi kórház volt baleseti sebésze, korábbi osztályvezető főorvosa, Geönczeöl Tibor igazságtalannak érzi, hogy neki nem engedték el a börtönbüntetést. Lapunk megkeresésére elmondta: szerinte precedenst akartak teremteni. „Nem érdemeltem meg, rengeteget operáltam, soha nem volt anyagi kikötésem" – tette hozzá. A hatvanadik életévéhez közel járó baleseti sebész bevallása szerint reménykedett abban: többet nyom majd a latban, hogy a város kiállt mellette. Úgy véli: több évtizedes munkássága alapján megérdemelte volna a büntetés végrehajtásának felfüggesztését.  
kegyelmet kapott, a másiknak is meg kellett volna adni. A pénzbüntetést elfogadhatónak tartom, de azzal nem tudok egyetérteni, hogy egy orvost rács mögé dugjanak. Főleg most, amikor orvoshiánnyal küzd az egészségügy – mondta a főorvos. Geönczeöl Tibor kapcsán úgy vélekedett, bízik benne, hogy még ebből az egy évből is elengednek neki valamennyit.

– Geönczeöl Tibor nem érdemli meg, amit kapott, mert gyógyított – mondta Péli Zsuzsanna. A baleseti sebészet diplomás ápolója szerint kétségtelen, hogy a főorvos hibát követett el, de enyhébb büntetést kellett volna kiszabni rá. – Jó volt vele dolgozni, mert precíz volt – tette még hozzá az ápoló.

Az általános sebészet főorvosa, dr. Papp Zoltán örül annak, hogy Kovács Ágnes kegyelmet kapott, Geönczeöl Tibort viszont sajnálja, hogy nem mentesült a büntetés alól. A belgyógyászat osztályvezető főorvosa, dr. Kovács Aranka a büntetés enyhítésének örül, viszont úgy gondolja: az országban sok hasonló esetben büntetlenül maradtak az elkövetők. Számára ezért tűnik visszatetszőnek a kemény ítélet, amellyel szerinte példát akartak statuálni. A főorvosnő ezzel együtt természetesnek tartja: ha valaki bűnt követ el, akkor bűnhődjön, de legyenek következetesek az igazságszolgáltatók.




Továbbá:
Dallal, zenével bélelt szentesi stúdió
Aláírásokat gyűjtenek a főtéri társasházban
Hét lelkész – egy családban
Geönczeöl és Kovács hamarosan megtudja
Csodadaru emeli az Uzsgyit