Ma indul a babafotózás Hozzáadás a gyűjtőhöz
Keressük a 2006-os év legszebb babáját

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-06 |

Indul a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenye. Fotózással kezdünk, ma Makón, holnaptól három napon át Szegeden, és így megyünk tovább a megye városaiba. Aztán elkészítjük színes babaalbumunkat, majd karácsonyhoz közeledve olvasóink eldöntik, ki legyen Az év babája 2006-ban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egy évvel ezelőtt is nagy volt a gyermekáldás Hódmezővásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
Ahogy első alkalommal tavaly, bizonyára most is nagy izgalommal várják velünk együtt olvasóink a Délmagyarország és a Délvilág legkedvesebb családi eseményének, a babaszépségversenynek minden bizonnyal bensőséges, szép eseményeit. Tavaly már láthattuk, minden kisgyermek maga a csoda, egyszeri és megismételhetetlen – természetes is, hogy valamennyiük fotóját egységesen és szépen megjelentetjük albumunkban. Recept nincs a babák szépségére, hiszen míg egyikük egy bájos mosollyal, a másikuk egy huncut grimasszal, míg a harmaduk lehet, hogy éppen egy legörbülő ajakkal vesz le bennünket, felnőtteket a lábunkról. És ez garantáltan így lesz most is! Tavaly több mint 1500 csöppség színes kis fotóját mutathattuk be a lapunk mellékleteként megjelenő 56 oldalas színes, esztétikus albumunkban.

Mától november 16-áig a megye nyolc városában rendezünk babafotózást, a pontos időpontok és helyszínek keretes felhívásunkban olvashatók. A makóiakkal kezdünk, aztán holnaptól három napon át Szegeden dolgoznak fotóriportereink, naponta 11–17 óráig az ifjúsági házban várják a babákat. Maga a fotózás a legkisebbek számára sem jelent kényelmetlenséget, hiszen most is kényelmes, biztonságos babzsákfotelben ülhetnek, fekhetnek.

Szavazás, díjazás

Mindhárom kategóriában az első három legtöbb szavazatot elérő babát díjazzuk. Abszolút győztest is hirdetünk, az a csöppség lesz az év babája, aki az első három kategóriagyőztes közül a legtöbb szavazatot kapja. Voksolni majd a babaalbumból kivágott szavazólappal lehet.

Mint játékfelhívásainkban többször jeleztük, három korosztályban várjuk a csöppségeket: az A kategóriában (picur) a 9 hónap alattiakat, a B kategóriában (huncutka) a 9–18 hónap közöttieket, míg a C kategóriában (gézengúzok) a 18–36 hónap közöttieket. A korhatárok kötöttek, de a legnagyobbaknál maximum egy hónapos pluszt még elfogadunk, így a babaszépségverseny felső korhatára legfeljebb három év és egy hónap.

Előzetes jelentkezés nincs, a regisztráció a fotózások helyszínén történik, ezért a felhívásainkból kivágható nevezési szelvényt ne felejtsék el magukkal hozni! Természetes feltételnek tartjuk, hogy a jelentkezők családjában, a szülők vagy nagyszülők valamelyikének legyen érvényes Délmagyarország- vagy Délvilág-előfizetése. Ha nincs, pótolhatják a fotózási helyszíneken is.


Kerüljük el a tumultust!

Az elmúlt évi tapasztalatok alapján tanácsoljuk a szegedieknek: nem érdemes túl korán érkezni a fotózásra, tavaly is a nyitó nap első órái voltak a legzsúfoltabbak. Később viszont már nem volt tömeg, igen nyugodt légkörben, minimális várakozással zajlott a fényképeszkedés. 



Továbbá:
Üvegzsebű képviselők
Száz forint lesz egy köbméter gáz
Panelfelújítások és számlák
Lajkóné Vali láthatatlan lakói
Solymosi: Ez skandalum!