Rejtélyek Koncz Judit ügyében Hozzáadás a gyűjtőhöz
Titokzatos látnokok is megjelentek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-10 |

Továbbra is élénken foglalkoztatja a szentesieket a júliusban titokzatos körülmények között eltűnt Koncz Judit, aki után már nem nyomoz a rendőrség. A nagyszülőket titokzatos látnokok is felkeresték. Egyikük biztos abban, hogy Judit él, csak prostitúcióra kényszerítik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Július óta nem látták. Fotó: DM/DV
Közel három hónapon át közigazgatási eljárás keretében vizsgálódott a szentesi rendőrség Koncz Judit eltűnése ügyében. Pedig volt jó néhány olyan szála az esetnek, amely arra engedett következtetni, hogy a 26 éves szentesi nő nem önszántából hagyta magára kétéves kislányát, Diánát. A legközelebbi hozzátartozók véleménye mellett ilyen volt Judit utolsó SMS-e, amit élettársának, Kiss Lászlónak írt eltűnése előtt 12 órával. A fiatalember, aki munkája miatt Kecskeméten töltötte az éjszakát, azóta már kitörölte az üzenetet, amiben emlékezete szerint az állt, hogy „Jó éjszakát, vigyázz magadra, szeretlek, reggel várunk". Mindez arra utalhatna, hogy Juditnak esze ágában sem volt elhagyni szeretteit, ő azonban – papucsban, egy szál bugyiban és hálóingben – mégis nekivágott az útnak, amiről máig sem tudni, hol ért véget.

Kerékpárral indult útnak, amit azóta sem találtak meg, egyik fülbevalójára viszont rábukkantak a Dózsa György utcai ház kertjében. A saját és lánya útlevelét is magával vitte, Diánát viszont nem. A rendőrség az eltűnés bejelentésével egy időben értesítette a határátkelőhelyeket, de a fokozott ellenőrzés sem hozott eredményt.

A legrejtélyesebb körülmény az aznapra elpusztult házőrző kutya volt. A toxikológiai vizsgálat bebizonyította, hogy az állatot megmérgezték, gyomrában nagy mennyiségű karbofurant találtak, ami növényvédő szerek hatóanyaga. A rendőrség nem látott összefüggést a két eset között, ezért pusztán állatkínzás alapos gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Néhány hét múlva azt közölték, hogy a kirendelt szakértő a mérgezés tényét megerősítette, az eddig rendelkezése álló adatok alapján viszont az állatkínzás oka és miértje egyelőre nem állapítható meg.

Lapunk is megpróbált indítékra bukkanni, de mivel a környező házakból – egy kivételével – haragos kutyaugatás hallatszott, és az ebekre tábla is figyelmeztetett, nehéz lett volna az esetleges hangzavarral magyarázni a mérgezést. A Koncz Juditékkal szomszédos kutyátlan ház nyugdíjas gazdája, Tárkán Szűcs István pedig tőlünk – és nem a nyomozóktól – tudta meg, hogy miért nem hallja hangját hetek óta Juditék kutyájának.
Koncz Judit titokzatos eltűnése a jósok, látnokok figyelmét is felkeltette.

Augusztusban egy szegedi jósnő kereste telefonon Koncz Józseféket. Azt mondta, ő tudja, hogy az elkövetők Németországból hoztak be egy különleges vegyszert, ami arra szolgált, hogy ne maradjon nyoma Juditnak. Októberben egy Kun Erzsébetként bemutatkozó, magát látnoknak mondó nő kopogtatott a Koncz nagyszülőknél. Ő azzal kezdte, hogy neki már a történtek előtt tudomására jutott, hogy el fog tűnni valaki, de csak az újságcikkek alapján tudta összerakni, hogy amit ő véletlen meghallott, abban Koncz Juditról volt szó. Sejtelmesen csak annyit árult el, hogy ő biztos benne, Judit él, viszont prostitúcióra kényszerítik. Az asszony a nagyszülők kétkedését zokon vette, és éppen olyan titokzatosan távozott, mint ahogy érkezett. Kun Erzsébet azóta sem jelentkezett.


Továbbá:
Lefokozzák a szentesi dandárt
Meghalt egy motoros Szentesen
Szárad a medence, árad a meleg a kabinokban
Tanulja a költségvetést a szentesi Kozák János
Gullay Mihály még ma is repül