Kétmilliárdba kerülne a Petőfi Szálló felújítása Hozzáadás a gyűjtőhöz
Megint kiírták a közbeszerzési pályázatot Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-04 | Balázsi Irén

Új közbeszerzési pályázatot írt ki a szentesi önkormányzat a Petőfi Szálló felújítására és üzemeltetésére, miután az előző eljárás eredménytelenül zárult. A beruházás számítások szerint mintegy kétmilliárd forintba kerül, és november 20-áig várják a befektetők ajánlatát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Várják a befektetőket a Petőfi Szálló felújítására. Fotó: Tésik Attila
Eredetileg úgy volt, hogy az előző képviselő-testület az utolsó, szeptemberi ülésén hozza meg a döntést a rossz állagú szentesi Petőfi Szálló felújíttatásáról. Többször megírtuk, hogy a város hét évig pereskedett az egykori szálloda tulajdonjogának megszerzéséért, miközben tovább pusztult az épület. A helyhatóság azonban mindaddig nem költhetett a műemlékre, amíg az nem került a nevére. A bírósági pereskedés a nyár végén végleg befejeződött: az önkormányzat szempontjából eredményesen.

Még az előző ciklusban határoztak arról a képviselők, hogy – elegendő forrás hiányában – befektetőket keresnek a Petőfi Szálló rendbehozatalára. A szakértők számítása szerint az épület felújítása mintegy kétmilliárd forintba kerül, és ennek fejében a város 40-50 évre bérbe adná a beruházónak, hogy szállodát üzemeltessen benne. Ennek megfelelően írták ki a közbeszerzési pályázatot, amelyre akadt is jelentkező, a pályamunkák benyújtási határidejének lejárta után pedig – információnk szerint – több cég is érdeklődött.

A közbeszerzési bizottság elnöke, Demeter Attila, aki az előző és a mostani ciklusban is az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságát vezeti, lapunkat arról tájékoztatta az ősszel: ők függesztették fel a közbeszerzési eljárást, mert szakértők véleményét kérik annak érdekében, hogy megismerjék, mi a város számára a legelőnyösebb megoldás a műemlék rendbehozatalára és többcsillagos szállodaként való működtetésére. Az elnök azt is elmondta: úgy tudja, hogy közben visszalépett az a társaság, amely ajánlatot tett az épület renoválására, valamint üzemeltetésére.

Megkérdeztük tegnap a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodavezetőjét, Szilvássy Árpádnét arról: befejeződött-e már a Petőfi Szállóval kapcsolatban meghirdetett eljárás. Kiderült: eredménytelenül zárult a pályáztatás, ezért ismét kiírták közbeszerzési felhívást. Eddig három társaság vitte el az anyagot, s az ajánlattevők november 20-áig küldhetik el pályamunkájukat a szálloda felújítására és működtetésére.


Továbbá:
Apjánál marad Szentesen Diána
A Páhi család kálváriája
Beiktatták az új református lelkészt Szentesen
Mészárosné Erzsike néni lakást kapott
Randevú partnereinkkel