Fromanné elfogadta az eredményt Hozzáadás a gyűjtőhöz
Már nem dolgozik a polgármesteri hivatalban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-04 |

Nem fordul bírósághoz Fromanné Setényi Erzsébet miután a területi választási bizottság határozatban utasította el kifogását az árpádhalmi polgármester-választás ügyében. Az asszony a választásokon polgármesterjelöltként indult volt férjével, Froman Róberttel szemben – végül 13 szavazattal második lett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Korábban kifogást nyújtott be a területi választási bizottsághoz Fromanné Setényi Erzsébet, mert szerinte a szavazatszámlálók nem jártak el elég körültekintően. A polgármesterekre adott voksokat megszámolták ugyan, de nem ellenőrizték. Fromanné észrevételét a bizottság elutasította.

Az asszony a választáson mindössze tizenhárom szavazattal maradt le volt férjével szemben: Froman Róbert 103 vokssal nyert. Setényi Erzsébet a faluban nem hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a választás kapcsán egyéb szabálytalanságok is felmerültek. Például a szavazatokat nem a szavazóhelyiségben, hanem a polgármesteri dolgozószobában számolták. „Ez az állítás tényként nem kezelhető, így hallottam" – hangsúlyozta. Egy magánbeszélgetés megerősítette abban a hitében, hogy a számlálás valóban nem elég körültekintő módon történt, ezért nyújtotta be a kifogást.

Az elutasítás után azonban úgy döntött, mégsem megy tovább, nem fordul a bírósághoz. Lapunknak döntését azzal indokolta, vélhetően nem akadt volna a választás lebonyolításában résztvevők között olyan személy, aki a per során mellette tanúskodott volna. Fromanné a szavazás másnapján a polgármesteri hivatalban való munkavégzés alól felmentést kért a jegyzőtől. Most nyugdíjasként tölti napjait.


Továbbá:
Kétmilliárdba kerülne a Petőfi Szálló felújítása
Apjánál marad Szentesen Diána
Szegvári kérdés: mit terem a türelem?
Több ezren keresték fel a sírkerteket Szentesen
A Páhi család kálváriája