Plakáttisztítás választás után – vegyes a kép a megyében Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentesen egy hét türelmi időt kaptak a pártok

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-11-03 |

Nem szedték le határidőre (október 31.) a megye minden városában a pártok az önkormányzati választási plakátjaikat a közterületekről. Szentesen egy hét türelmi időt kaptak a jelölőszervezetek a falragaszok eltávolítására.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vásárhelyen csak elvétve lehet látni választási plakátokat. Fotó: Tésik Attila
Néhány plakátfoszlányt leszámítva eltávolították az önkormányzati választások politikai hirdetményeit a közterületekről Makón a pártok és a képviselőjelöltek. A jegyzői hivataltól megtudtuk: egyetlen bejelentés sem érkezett határidőn túl az utcán maradt politikai hirdetésekkel kapcsolatban. Persze nem tartják kizártnak, hogy néhány helyen maradtak még hirdetések, feljelentés esetén ezeket a kiragasztó költségére eltávolíttathatja az önkormányzat. – MSZP-s plakátok gyakorlatilag nem is voltak az utcákon. Varga Zoltán képviselőjelölt ragasztott ki néhányat, de a szavazást követő napokban eltávolíttatta mindegyiket – mondta Molnár László, az MSZP makói elnöke. A Fidesz is csekély számú plakátot ragasztott. Márton Imre fideszes polgármesterjelölt úgy tudja, minden hirdetményt lekapartak. A Jobb Makóért Egyesület is eltávolította plakátjait az utcákról.

Szentesen nem csupán a település külsőbb részein, de a városközpontban is akadnak még választási plakátok. A közterület-felügyelők feltérképezik ezeket, fényképeket is készítenek róluk. A dokumentumokat pedig elküldik majd a pártok, egyesületek vezetőinek, akiktől azt kérik: intézkedjenek a politikai hirdetések eltávolításáról. Kóczán István csoportvezető tájékoztatása szerint egy hetet kapnak a jelölőszervezetek, hogy leszedjék a trafóházakon és egyéb helyeken lévő falragaszaikat. Ha a felszólításra sem tesznek eleget a jogszabályban előírt kötelességüknek, akkor a városellátó intézmény dolgozói eltávolítják a plakátokat. Ebben az esetben leszámlázzák majd a munka költségeit a pártoknak, egyesületeknek, amelyek aktivistái kirakták azokat.

A csongrádi utcákon Vígh Csaba közterület-felügyelő tájékoztatása szerint csak néhány választási plakát maradt kint. Fotót készítenek ezekről, és felszólítják a jelölőszervezeteket, hogy vegyék le a hirdetéseiket.

Vásárhelyen csak elvétve találni az őszi önkormányzati választások kampányplakátjaiból. A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatást szerint a pártoknak harminc napjuk volt arra, hogy a voksolás után eltávolítsák falragaszaikat, molinóikat. Ha ezt nem teszik meg, a közterület-felügyelet felszólítja őket, szedjék le. Ha felszólítás után huszonnégy óra elteltével sem történik semmi, akkor a felügyelet munkatársai szedik le a plakátokat. Ennek azonban az összes költsége a tulajdonosát terheli. Bacsa Pál, az MSZP városi elnöke elmondta, hogy ők beszedték az összes olyan plakátot, melyet furnérlemezre erősítve tettek fel. Ha esetleg kint maradt egy-két ragasztott változat, azt is eltávolítják. Az SZDSZ-es jelöltek nem tettek ki plakátokat. A négyes koalíció, a Fidesz, az MDF, a KDNP és a Tiszta Lap Egyesület közösen kampányolt, falragaszaik is közösek voltak.


Továbbá:
Kevesen alszanak az utcán Vásárhelyen
Olasz hadgyakorlaton
Nem tudni, mikor tüntetnek
Gyertyafénybe borultak a vásárhelyi temetők
Felavatták a Bethlen díszablakát