Fenyves még nem döntött Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kórházigazgatót keresnek Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-31 | Balázsi Irén

Még az előző megyei közgyűlés írt ki pályázatot a szentesi kórház főigazgatói állására. Az Egészségügyi Közlönyben jelent meg a felhívás, november 19-éig várják a pályamunkákat. Az egészségügyi intézmény megbízott vezetője, Fenyves Ernő lapunknak elmondta: nem tartja kizártnak, hogy ő is pályázik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lehet, hogy Fenyves Ernő is pályázik. Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórházat fenntartó megyei önkormányzat még a választások előtt, szeptemberben írt ki pályázatot az egészségügyi intézmény főigazgatói posztjára. A felhívás október 20-án jelent meg az Egészségügyi Közlönyben, amelyből kiderül: a közzétételtől számítva harminc napjuk van a jelölteknek arra, hogy kidolgozzák vezetői programjukat. Ebből adódóan a pályamunkáknak november közepe táján kell eljutniuk a megyei közgyűléshez.

A kórházigazgatói posztot azért kellett kiírni, mert – mint beszámoltunk lapunkban – az intézmény addigi vezetőjét, dr. Borzi Mártát fegyelmivel elbocsátotta a megyei közgyűlés. A leváltott főigazgató azonban a határozat ellen fellebbezést nyújtott be a munkaügyi bírósághoz, s a per lezárultáig várni kellett az állás meghirdetésével. Addig Fenyves Ernőt bízták meg áprilisban a főigazgatói feladatok ellátásával. Ő már korábban önkormányzati biztosként dolgozott a veszteségesen működő kórház anyagi kondíciójának helyreállítása érdekében.

A megyei közgyűlés azért csak szeptemberben hirdette meg az állást, mert a megyei bíróság akkor hagyta jóvá az elsőfokú munkaügyi bíróság végzését, miszerint megszüntette Borzi Márta perét, arra hivatkozva: ügyvédjével, Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszterrel túllépték a fellebbezési határidőt. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta lapunknak az elbocsátott igazgató, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz. Azt is elmondta Borzi: nem akar visszajönni a szentesi kórházba, hanem anyagi követelése van a megyei önkormányzattal szemben. Lapunk megkérdezte Fenyves Ernő megbízott főigazgatót, hogy megpályázza-e az állást. Érdeklődésünkre azt közölte: még át kell gondolnia, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy beadja pályázatát.


Továbbá:
Beiktatták az új református lelkészt Szentesen
Mészárosné Erzsike néni lakást kapott
Randevú partnereinkkel
Nem mindenki vette át a forradalmi kitüntetést
Csodára várnak Szegváron