Beiktatták az új református lelkészt Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Bölcskei Gusztáv a boldogabb magyar jövőért fohászkodott

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-30 | Balázsi Irén

A felsőpárti református egyházközség második lelkipásztorát, Gilicze Andrásnét iktatták be tisztségébe Szentesen szombaton ünnepi istentisztelet keretében. A szertartáson Bölcskei Gusztáv püspök hirdetett igét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gilicze Andrásné lelkipásztort Gilicze András esperes iktatta be tisztségébe. Fotó: Vidovics Ferenc
Cserkészek vitték a zászlót szombaton délelőtt Szentesen a felsőpárti református templomba, ahová még a határon túlról is érkeztek vendégek az ünnepi alkalomra. Az egyházközség második lelkipásztorának, Gilicze Andrásnénak a beiktatására más felekezetekhez tartozók is eljöttek. Az istentiszteleten Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke szolgált igehirdetéssel.

Az elmúlt napok belpolitikai történéseire utalva azt mondta, hogy a megmozdulások résztvevői elrejtőztek a névtelenségbe, arctalanná váltak, míg a presbiterek a nevükkel és arcukkal vállalják, hogy Krisztus közösségéhez tartoznak. Bölcskei Gusztáv fohásza végén azt kívánta, hogy legyen áldás Gilicze Andrásné szavain és minden tettén, majd azért imádkozott Istenhez: „Adj a népünknek boldogabb jövendőt!"

A lelkipásztort férje, Gilicze András esperes iktatta be a tisztségébe, és átadta neki a felsőpárti templom kulcsát. Megható volt, amikor az ökumenizmus jegyében lelkészek sorakoztak fel, hogy egyenként kérjenek igei áldást a végig mosolygó Giliczéné szolgálatára. A beiktatott lelkipásztor azt vállalta, hogy „nem egy mérföldnyi útra, hanem kettőre vezeti el azokat, akiket az Isten rá bízott". Ifj. Gilicze András lelkész köszöntőjében azt mondta, hogy az édesanyja három-négy mérföldet is megtesz. Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő a város nevében üdvözölte Gilicze Andrásnét, akinek kisugárzása nem csak a gyülekezetére hat. Farkas Sándor országgyűlési képviselő azt méltatta, hogy a lelkész a kedves lényével maga mellé tudja állítani a fiatalokat is.


Továbbá:
Mészárosné Erzsike néni lakást kapott
Randevú partnereinkkel
Nem mindenki vette át a forradalmi kitüntetést
Csodára várnak Szegváron
Külön emlékezett a két oldal Szentesen