Mészárosné Erzsike néni lakást kapott Hozzáadás a gyűjtőhöz
Zalotai házát elvitte az árvíz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-28 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzattól kapott a belvárosban egy bérlakást Mészáros Józsefné, akinek a tavaszi árvíz elvitte a tiszai gát menti házát. A 79 éves Erzsike néni kezdi megszokni a városi életet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Barátkozik a városi lakással Mészáros Józsefné. Fotó: Tésik Attila
Zalotán lakott 1954 óta Mészáros Józsefné a gát mentén lévő fürdőszobás, központi fűtéses saját házában, amelynek olyan kertje volt, hogy a csodájára jártak. A Tisza azonban szinte minden évben rettegésben tartotta a hetvenkilenc esztendős Erzsike nénit. A mostani tavasz azonban véget vetett a félelmének, ám az árvíz okozta fájdalmat nem egykönnyen tudja feledni. Egész életének munkáját vitte el a folyó: megadta magát az épület.

Mint beszámoltunk róla, előtte még kiköltöztették az idős asszonyt a gáthoz közel lévő egykori iskolába, és oda vitték a bútorait és használati tárgyait is. Abban a mellékhelyiségek nélküli házban töltötte az elmúlt hónapokat Erzsike néni, aki – amikor ideiglenes otthonában felkerestük – kilátástalannak tartotta a jövőjét. A közigazgatásilag Nagytőkéhez tartozó Zalotán ígérte meg a szerencsétlenül járt asszonynak Szirbik Imre szentesi polgármester, hogy a segítségére lesz.

A belvárosi Horváth Mihály utcában október közepén ki is utaltak Mészáros Józsefné nevére egy 37 négyzetméter alapterületű bérlakást a társasház első emeletén. Erzsike néni azt mondta tegnap, amikor meglátogattuk új otthonában, hogy hálás a polgármesternek, mert még a Szentesre költöztetésében is támogatta őt az önkormányzat. – Lett hajlék a fejem fölött, nem kell már idegeskednem – nyugtázta az asszony.

Még nincs minden a helyén az új lakásban, de már azt tervezgeti, hogy virágokat rak majd az erkélyre, hiszen a zalotai házánál is dísznövények vették körül. Öt évre kapta meg a garzont, amelynek bérleti díja 3700 forint havonta. Ehhez jön persze a rezsi, de még nem tudja, hogy az mennyibe kerül. A nyugdíja negyvenezer forint, tartaléka nincsen, csak később derül ki, hogyan jön ki a jövedelméből. Egyelőre még szokja a városi létet a folyó menti élethez szokott Erzsike néni. Ám azt mondta: ha rend lesz a lakásban, sétálni fog a városban. Eddig erre alig volt lehetősége, hiszen ha beutazott is Szentesre valamiért, mindig sietnie kellett, mert indult vissza az autóbusz.


Továbbá:
Randevú partnereinkkel
Nem mindenki vette át a forradalmi kitüntetést
Csodára várnak Szegváron
Külön emlékezett a két oldal Szentesen
Kettő a kopjafa Szentesen