Ötszázmilliós otthon épül az időseknek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nemcsak reformátusokat várnak Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-26 | Balázsi Irén

December végére, vagy jövő év januárjára várható a szentesi idősek otthonának műszaki átadása. Az új létesítmény teljes berendezéssel együtt több mint 500 millió forintba kerül. Az ötven ember befogadására alkalmas intézményt a református nagytemplomi egyházközség működteti majd.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Januárra várható az idősek otthonának műszaki átadása Szentesen. Fotó: Tésik Attila
A szentesi önkormányzat a református egyházközséggel nyert egymilliárd forintot a főtéri nagytemplom rendbehozatalára és a szemközti épületben egy szociális intézmény kialakítására, valamint a Kiss Bálint utca korhű helyreállítására. A Kossuth tér 4. számú ingatlan az egyház tulajdonában van, és ott kezdődött el idén márciusban az idősek otthonának kialakítása. A kivitelezés és a ház teljes berendezése 525 millió forintba kerül, a tízszázalékos önerőt a város fedezi. Kovách Péter lelkipásztor azt is elmondta lapunknak: ötven személy befogadására lesz alkalmas az egyházi otthon, ám a megállapodás szerint az önkormányzat jogosult tíz személy beutalására. Nemcsak reformátusok jelentkezhetnek majd az intézménybe.

Újabb közbeszerzési eljárás

Az önkormányzat egymilliárd forintot nyert egy idősotthon felépítésére a liget mellett. Eredetileg azt tervezték, hogy az épület alapkövét szeptemberig lerakják. A vagyongazdálkodási iroda vezetője, Szilvássy Árpádné lapunk érdeklődésére elmondta: mivel az első közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, ezért újat írtak ki.

A városban máris sokan érdeklődnek a szociális intézet iránt, mert Szentesen még nincsen otthonuk az időseknek. Az emelt szintű szociális intézményben lesznek egyágyas szobák, de a legnagyobbak is csak három idős ember befogadására alkalmasak. Házaspárok is kérhetik majd felvételüket a korszerű otthonba.

A házban lesz modern eszközökkel felszerelt orvosi rendelő, rehabilitációs szoba, fodrász, mosoda, konyha, és liftet is használhatnak a lakók. A kivitelező a kecskeméti Polydom Zrt., amely december végére vagy jövő januárra tervezi az épület műszaki átadását. Az egyházközség ezután ír ki pályázatot az idősek otthona leendő lakói és dolgozója számára. A lelkipásztor tájékoztatása szerint az intézménybe hatvan év feletti személyek kérhetik felvételüket, akiknek 3-4 millió forint közötti összeget kell megtéríteniük belépési díjként. A teljes ellátásért pedig havonta 60-70 ezer forintot fizetnek majd az idősek.


Továbbá:
Nem mindenki vette át a forradalmi kitüntetést
Csodára várnak Szegváron
Külön emlékezett a két oldal Szentesen
Hét és fél milliót nyert
Elismerés a szentesi Kispál főorvoséknak