Gyógyszertár nyílik Hozzáadás a gyűjtőhöz
Derekegyházon örülnek a hírnek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-10-25 | Blahó Gabriella

A derekegyházi önkormányzat által fenntartott egészségházban hamarosan patika nyílik: a szentesi Ezüsthárs gyógyszertár lépésével megoldódik a község régi problémája.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fizetésképtelensége és adósságai miatt árverezésre tűzték ki korábban Papp László patikáját. A faluban évtizedeken keresztül dolgozó gyógyszerész segítségére próbált sietni a kamara, ám erőfeszítéseik nem jártak sikerrel. A patikus tartozását a szállító nem engedte el, a megyei tisztiorvosi hivatal pedig bevonta a működési engedélyt. Korábban arról lehetett hallani, hogy a szentesi Bugyi István működtet majd patikát Derekegyházon, és alkalmazza Papp Lászlót, ez az üzlet azonban nem jött létre. Az idős patikus idő közben nyugdíjba ment, és ma is a volt gyógyszertár épületében lakik.

A gyógyszerellátás a faluban csaknem két éven át nem volt megfelelő. Az önkormányzatnak ebben a helyzetben jogilag semmiféle eszköz nem volt a kezében arra, hogy megoldja a problémát. Szabó István polgármester kezdeményezése révén azonban most mégis rendeződni látszik a kérdés. Az önkormányzat által fenntartott egészségházban van egy szolgálati lakás, azt most átalakítják. Az országos tiszti főgyógyszerész engedélyezte patika nyitását az egészségházban.

A szentesi Ezüsthárs gyógyszertár vezetője, Horváthné Sütő Kornélia elmondta lapunknak: terveik szerint reggel nyolctól délig tartanak majd nyitva. Néhány héten belül a megyei tisztiorvosi hivatal engedélyére is számítanak. A háziorvosi, a fogorvosi rendelő és a nőgyógyászat közvetlen szomszédságában vehetik meg a szükséges gyógyszereket a derekegyháziak.